Nieuwkomer Queen Genetics: ’Tijd om nieuw assortiment te tonen’

  Queen Genetics is een Deens veredelings- en vermeerderingsbedrijf dat internationale bekendheid geniet vanwege het brede assortiment van ethyleentolerante pot- en snijkalanchoës. Inmiddels is hard gewerkt aan uitbreiding van het assortiment, zoals zo vaak door de wens van klanten. Niet omdat het in de kalanchoës nu zo slecht gaat, laat commercieel manager Frederike Israel weten. Integendeel zelfs, hun afzet van dit gewas groeit nog gestaag.

  Frederike Israel, Queen Genetics

  Queen Genetics heeft ook een dochterbedrijf in Turkije, zowel voor stek- als jongeplantenproductie. Vanuit dit bedrijf kwam vooral het verzoek het assortiment uit te breiden. Daartoe is dan besloten enkel met gewassen die de kernwaarden van het bedrijf niet aantasten: ethyleentolerant, heldere harde kleuren en lange levensduur. Op IPM 2018 zijn de eerste potrozen geshowd; op FlowerTrials voor het eerst aangevuld met potchrysanten, Euphorbia milli, potasters en echeveria. Nu niet bepaald ethyleengevoelige gewassen moet Israel toegeven, maar zeker ook niet ethyleengevoelloze gewassen. Dus de bedrijfsstrategie is er zeker nog van toepassing op. „We willen dat ons gewassen stralen en bloemen open blijven staan en niet verlept ogen”, verwoordt Israel.

  Blij in het World Horti Center

  In het World Horti Center staat Queen Genetics puur als veredelingsbedrijf, niet als vermeerderingsbedrijf. Daar worden andere beurzen voor uitgekozen, zoals de IPM. Israel merkt na twee dagen beurs dat deelname aan de FlowerTrials een goede is geweest en ze is ook zeer content met de locatie. Zo ook tussen studenten en onderzoekers.

  Wat FlowerTrials anders maakt dan bijvoorbeeld IPM is het type bezoekers, meent Israel. Op de IPM zijn die meer divers. Op FlowerTrials komen meer telers, zowel nationaal als internationaal. Een doelgroep waar Queen Genetics graag haar assortiment aan laat zien. Veel nieuwe geïnteresseerde telers spreekt de commercieel manager, maar ook bestaande relaties. Relaties die het fijn vinden dat het bedrijf nu onderdeel is van het evenement, al was het maar om een dure trip naar Denemarken te kunnen besparen.

  Eerder in spotlights

  Het is trouwens niet voor het eerst dat Queen Genetics op de FlowerTrials in de spotlights staat. In 2015 werd directeur Knud Jespen mede door de bedrijfsstrategie uitgeroepen tot Green Entrepeneur of the Year tijdens het Flower Trials Green Inspiration Event.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties