Zone.college realiseert diverse praktijklocaties

  Farwick Groenspecialisten uit Enschede is sinds woensdag 14 april een officiële praktijklocatie van Zone.college. Studenten van de mbo-opleiding Tuin & landschap krijgen bij het bedrijf de mogelijkheid om onderdelen van hun opleiding aan te leren. De komende weken worden nog vier andere praktijklocaties gerealiseerd.

  Zo heeft Farwick inmiddels gastles gegeven over natuurbaden en hebben studenten een kijkje genomen bij de realisatie van een natuurbad in Enschede. Met deze nieuwe praktijklocatie krijgt ‘praktijk-rijk leren’, een van de pijlers van het mbo-onderwijs binnen Zone.college, een concrete invulling.

  De afgelopen periode heeft het bedrijf, samen met docenten van Zone.college, invulling gegeven aan de opdracht om studenten Tuin & landschap steeds meer in de praktijk te laten leren. Het gaat dan onder meer over onderwerpen als het aanleggen en onderhouden van beplantingen en gazons. Maar ook nieuwe en complexere thema’s, zoals natuurbaden en daktuinen, komen aan de orde.

  Docent Chantal ter Steege van Zone.college reikt het eerste bord ‘Praktijklocatie’ uit aan Han Farwick, eigenaar van Farwick Groenspecialisten. (Foto: Zone.college)
  Blij met erkenning

  „We zijn blij met deze erkenning”, vertelt Eric Snippert van Farwick Groenspecialisten. „Voor onze medewerkers is het een uitdaging om studenten uitleg te geven en te begeleiden bij de werkzaamheden. De studenten krijgen de meest actuele kennis en kneepjes van het vak toegelicht. Samen werken we zo aan de verdere professionalisering van het groenvak.”

  „Het is voor studenten leuker, waardevoller en afwisselender om buiten de schoollocatie kennis op te doen en aan de slag te gaan,” vertelt Edwin Vos, docent Tuin & landschap. „Een presentatie door een ondernemer of een bezoek aan een project is leuker dan een les in een klaslokaal. We streven ernaar dat studenten minimaal twee dagen in de week in de praktijk aan de slag zijn.”

  Meer praktijklocaties

  Komende weken ontvangen ook andere groenbedrijven het predicaat ‘praktijklocatie’. Het gaat om Donker Groen uit Hengelo, Grootgroener uit Wierden, Vossebeld uit Oldenzaal en Boomkamp Groenbedrijven uit Hengelo. Met deze bedrijven werkt Zone.college de komende jaren aan de ontwikkeling en invulling van haar mbo-opleidingen Tuin & landschap.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties