Definitieve versie 7e APN op belangrijke punten aangepast

  Het Zevende Actieprogramma Nitraatrichtlijn (7e APN) is op een aantal belangrijke punten veranderd. Mogelijk pakken deze wijzigingen gunstig uit voor kwekers. Toch is de praktische uitwerking van de plannen nog niet helemaal zeker. Deze hangt af van uitzonderingsgronden die nog niet volledig zijn uitgewerkt.

  De ontwerpversie van het 7e APN bevatte enkele ver in­grijpende maatregelen. Een aantal knelpunten voor de sector zijn in de ­definitieve versie van het 7e APN aangepast. Zo zullen meerjarige teelten mogelijk als winterteelt worden gedefinieerd. In dat geval hoeft er niet aan de verplichte zaaidatum voor een vanggewas te worden voldaan.

  Voor het definitieve 7e APN worden meerjarige teelten mogelijk als winterteelt gezien. Foto: VidiPhoto

  ‘Best goede maatregelen’

  Casper Lambregts van waterschap Brabantse Delta is te spreken over het 7e APN. „Waar wij als waterschap naar kijken, is of er wordt geïnvesteerd in een gezonde, weerbare bodem. En er staan best goede maatregelen in.”

  Welke aanpassingen zijn er verder in het definitieve 7e APN gedaan? En welke onzekerheden zijn er nog allemaal? Lees het artikel nu in ons digitale magazine via mijnboomkwekerij.nl of in De Boomkwekerij 25.

  Geen abonnement? Bekijk hier de mogelijkheden of bel 071-5659644.

  guest
  1 Reactie
  Oudste
  Nieuwste Meest gestemd
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties
  M.lensink
  M.lensink
  4 maanden geleden

  het wordt tijd dat we wat meer overstappen naar organische meststoffen.
  dat is beter voor de planten en de bodem