Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
 • OMSLAGARTIKEL: Hoe sterk is de sierteelt in Brussel?

  Van 23 tot en met 26 mei vinden de verkiezingen voor het Europees Parlement plaats. Een verkiezing die voor de Nederlandse tuinbouw van belang is, omdat een steeds groter deel van de regelgeving voor deze sector in Brussel en Straatsburg wordt gefabriceerd. Hoe houdt de Nederlandse tuinbouwsector grip op het Europese tuinbouwbeleid?

 • FOCUS: Bloemenkalender doet dialoog geen goed

  Milieu Centraal is met een Bloemenkalender gekomen om de consument te helpen bij het samenstellen van een boeket met de minste klimaatimpact. Ze wil hiermee telers niet voor het hoofd stoten, maar dat is nu precies wat volgens Glastuinbouw Nederland gebeurt. Zij vindt de footprint aan alle kanten rammelen en het doet de dialoog geen goed.

 • INTERVIEW: Keest van Ast, voorzitter Topconsortium Tuinbouw & Uitgangsmaterialen

  Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen (T&U) gaat op een andere wijze innovatie aanjagen bij ondernemers, aangespoord door een overheid die iets meer invloed wil op besteding publieke gelden. „Maar of het nu publiek of privaat geld betreft, innovatie moet van telers zelf komen”, meent Kees van Ast, voorzitter Topconsortium T&U.

 • EVEN BELLEN MET: Jane Alblas, communicatieadviseur Unie van Waterschappen

  Na de warme, droge zomer van 2018, nu een relatief droog voorjaar. De gevolgen zijn op meerdere plekken in het landschap zichtbaar. Natuurmonumenten, LandschappenNL en het Wereld Natuur Fonds schreven daarover al samen een brief aan de waterschappen en provincies. Zorgen over droogte zijn er eveneens in de agrarische sector, weet communicatieadviseur Jane Alblas van de Unie van Waterschappen.