Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
 • OMSLAGARTIKEL: Opgroeien vereist optimaal substraat

  De beste bollen en stekken zijn niets waard als ze moeten opgroeien in een medium dat niet deugt. Dat hoef je telers niet te vertellen. Maar wanneer is je grond of substraat optimaal voor jouw gewas? En heeft stomen en ontsmetten nog nut of kun je beter inzetten op het stimuleren van vermeende krachten van het bioleven rond de wortels? Die vragen zijn niet makkelijk te beantwoorden, maar houden telers wel bezig.

 • FOCUS: Ontwikkeling geothermie moet sneller, maar lukt dat?

  Minister Eric Wiebes (EZK) haalt alles uit de kast om de komende jaren het ene na het andere geothermieproject uit de grond te stampen. Maar hij stelt ook hoge eisen aan veiligheid en professionaliteit. En dat betekent: meer en strengere regels rond boring en exploitatie. Staat dat een versnelling van de geothermieontwikkeling in de weg?

 • INTERVIEW: Leo van Riel wil open kaart spelen in duurzaamheid

  De sierteeltsector verduurzaamt pas echt als de klant meewerkt aan die verbeteringen. Fair Flora hoopt als consumentenlabel een meerprijs te realiseren door transparantie te bieden over de ecologische footprint van bloemen en planten. „Duurzaam telen is nog iets anders dan zeggen duurzaam te telen”, aldus deelnemer Leo van Riel.

 • BEDRIJFSSCAN: Grootscholten mikt op Russische Vrouwendag

  Met elf ha aaneengesloten in het Westland is Michel Grootscholten een van de grotere chrysantentelers. In de loop der jaren heeft hij zich vooral gefocust op Rusland. Russische Vrouwendag is dan ook het belangrijkste bloemenmoment voor het bedrijf. Op dit moment staat hij aan de vooravond van de grote drukte.

 • VAKGELUIDEN: Nieuw diffuus doek voor betere productie in de zomer

  Peter Barendse is bezig met de installatie van een nieuw, diffuus schermdoek LS Harmony. Op kwekerij De Zuidplas, waar Barendse nauw mee samenwerkt, zijn daar goede ervaringen mee opgedaan. „Het gewas staat er goed bij en de productie in de nazomer is wat beter”, vindt hij.