Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
 • OMSLAGARTIKEL: Werkt Het Nieuwe Telen ook in potplanten

  Het Nieuwe Telen (HNT) heeft al een aardige opmars gemaakt in snijbloemen en vruchtgroenten. Het is nu de beurt aan potplanten. Verscheidene potplantenkwekers volgen inmiddels al HNT-cursussen en een eerste proef in het proefgewas zamioculcas laat positieve resultaten zien. De hoop is nu dat potplantelers de schroom van zich afgooien en (kleine) stappen zetten in deze teeltwijze.

 • FOCUS: FloraHolland blijft focus op kwaliteit houden

  Steeds minder partijen worden teruggebracht door de handel. Het aantal reclamaties bedraagt gemiddeld zo’n 200 à 250 per dag. Het zijn vaak dezelfde telers die de fout ingaan, want bij 75% van de telers is er nooit iets aan de hand. „Kwaliteitsproblemen zullen nooit helemaal de wereld uit zijn, maar alles is erop gericht om de betrouwbaarheid te verhogen.”

 • INTERVIEW Judith Ebbers: Kweker en bloemist kan nog veel van elkaar leren

  Anthuriums met rechte stelen? Van Judith Ebbers hoeft het niet zo. Deze bloemiste uit Leidschendam werkt liever met kromme anthuriums. Ze is ervan overtuigd dat bloemisten en kwekers nog veel van elkaar kunnen leren. „We hebben uiteindelijk allemaal hetzelfde doel voor ogen. En dat is meer stelen verkopen.”

 • BEDRIJFSSCAN Tesselaar: Met zonnethermie op weg naar fossielvrije freesiateelt

  Freesiateler Pip Tesselaar uit Heerhugowaard heeft het grootste project met thermische zonne- energie van Nederland. Met bijna één ha zonnepanelen kan hij in zijn hele warmtevraag voorzien. Hij heeft wel zijn verwarmingsnet moeten aanpassen op laagwaardige warmte, en een extra grote warmteopslagtank moeten bouwen. ’Ik moet nog kijken hoe ik alles exact ga inpassen.’

 • VAKGELUIDEN: Tot nu toe dik tevreden over de witte zonnebloem

  De zonnebloem Procut White Nite was tijdens de onlangs gehouden Nationale Zomerbloemententoonstelling een ware publiekstrekkker. Jan van Boksel zond de noviteit in. Sinds afgelopen voorjaar teelt hij de cultivar op zijn bedrijf in Hedel. „Toen kwam hij uit de kas en kan dan wel 2 m lang worden. In de buitenteelt moet je er voor waken dat Procut White Nite te kort blijft.”