Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
 • SPECIAL: 8 pagina's biologische strategie

  Tot voor kort was de strategie: in de winter alles schoonspuiten en in het voorjaar weer aan de slag met de beestjes. Zo zwart-wit ligt het niet meer. Tegenwoordig wordt vaker geprobeerd om met zachte middelen of zelfs met alleen biologie de winter door te komen, om in het voorjaar weer snel de biologische bestrijding op te starten zonder residu. Beide methoden hebben hun voor en nadelen, maar de biologische weg heeft de toekomst.

 • FOCUS: Kwekers moeten Eelde over een langere periode beoordelen

  Kopers en veiling in Eelde organiseerden vorige week een netwerkdag in Aalsmeer en omgeving. Ze bezochten kwekerijen en Gebr. Barendsen. Netwerken is het nieuwe wapen in de strijd om de klokken in het Noord-Drentse plaatsje te versterken. ’Reisleider’ Gerard Bolhuis: „De rust is voorlopig weergekeerd. Aan ons de taak om Eelde rendabel te houden.”

 • INTERVIEW Sjaak van der Tak: Wees open over plantgezondheid

  De samenleving wil verduurzaming van de glastuinbouwsector. Dat moeten telers beseffen en daar werk van maken. En er beslist niet over zwijgen. Althans zo denkt Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Glaskracht Nederland, erover. „Openheid over plantgezondheid moet de nieuwe beroepshouding worden.”

 • BEDRIJFSSCAN: Jaarrond aanbieden nieuwe lelies is ons specialisme

  Uitbreiden is geen competitie, maar noodzaak, vinden Jacob Evers en Andre Reijm van Double Check Lily. De leliekwekerij in Moerkapelle is de afgelopen jaren gegroeid tot 12,5 ha, verdeeld over vier afdelingen. Vier units met een eigen sortiment lelies (Oriëntal of LA/Aziaat) en een vast team medewerkers. Overal de zoektocht naar nieuwe, betere cultivars. Innovatie is het streven.

 • VAKGELUIDEN: Naam Bamboo Orchid onthoudt consument beter

  Wooning Orchids gebruikt de Seasonal Trade Fair in Naaldwijk om het consumentenmerk Bamboo Orchid te introduceren voor hun Dendrobium nobile. „De naam Dendrobium nobile blijft niet hangen en bekt niet lekker”, legt Niels van Houten uit.