Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
  • OMSLAGARTIKEL: Biomassa ligt zwaar onder vuur

    Van groene energiebron tot milieuvervuilende rookpluim. Het imago van biomassa is in een paar maanden tijd 180 graden gedraaid. Dit heeft gevolgen voor de energievoorziening van een fossielvrije glastuinbouw. Maar ook de eigenaren van bestaande biomassa-installaties kunnen in de problemen komen. Jammer, want de werkelijkheid ligt veel genuanceerder dan de oneliners waar politici en milieuorganisaties mee schermen.

  • INTERVIEW: Emile Roemer, voorzitter Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten

    In de eerste week van mei kreeg Emile Roemer van het kabinet de leiding over het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten. Het betekent een terugkeer van de oud SP-voorman naar Den Haag. En toch ook niet, want veel van de beleidsadviezen zijn gericht op de 380 Nederlandse gemeenten. Roemer als breekijzer voor arbeidsmigranten

  • BEDRIJFSSCAN: Hoek Group

    Hoek Group belevert het hoge segment. Elke dag wordt er een grote voorraad bloemen en planten ingekocht en daaruit wordt er de hele dag door verkocht aan bloemisten. De volgende dag staat het voor de deur bij de klant. „Wij nemen het risico van de voorraad. We hebben wellicht meer waste, maar dit kan niet anders als je het spel op deze manier wilt spelen”, zegt Ruben Hoek.