Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
  • OMSLAGARTIKEL: Fytosanitair keuren na de Brexit

    Door brexit verandert er veel in de export van bloemen en planten naar het Verenigd Koninkrijk. Een van de waarschijnlijke veranderingen is dat potplanten bestemd voor het VK fytosanitair gekeurd moeten worden. Snijbloemen mogelijk niet. Dat verwacht algemeen directeur Liesbeth Kooijman van Kwaliteits-Controle-Bureau (KCB) op basis van de op dit moment bekende informatie.

  • INTERVIEW: Bas Rensen, Managing director Flamingo Flowers

    Al twintig jaar levert Flamingo Flowers aan Tesco. Door het winnen van de tender met Tesco zullen zij de komende jaren 50% meer bloemen en planten aan deze retailer gaan leveren. Het bedrijf heeft eigen farms, waar Tesco de meerwaarde van inziet. „Maar”, zegt managing director Bas Rensen, „we hebben de bloemen uit Nederland keihard nodig.”

  • BEDRIJFSSCAN: Plantenkwekerij P. Mostert in 's-Gravenzande

    Zowel voor als na de brand op 23 juli 2018 is Plantenkwekerij P. Mostert in ‘s-Gravenzande een modern kleinschalig glastuinbouwbedrijf. Als jonge ondernemer van 34 jaar volgt John Mostert de sectorontwikkelingen op de voet en staat er voor open. Echter, als middel niet als doel. Of het nu gaat om verduurzamen, digitalisering, certificering of luisteren naar de eindklant.