Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
  • OMSLAGARTIKEL: Veredeling in eigen hand

    Veredeling is zeker niet alleen een bezigheid bij grote bedrijven als Dümmen Orange, Anthura, Royal van Zanten, Sakata, Schreurs of Deliflor. Dat zou je op basis van hun marktpositie, sortiment en activiteiten op gebied van moderne veredelingstechnieken misschien denken. In de praktijk is op meerdere kwekerijen het samenbrengen van stuifmeel en stamper behoorlijk actueel. Het is meer dan liefhebberij. En het gebeurt vaak in de luwte.

  • BEDRIJFSSCAN: Mark van Paridon, teler van snijhyacinten

    Teler Mark van Paridon uit Noordwijkerhout gaf voor zorgnetwerk AYA een gastles over hyacinten aan studenten. Op 24 januari wordt o.a samen met die studenten door verkoop van hyacinten geld ingezameld voor dat goede doel. Telers doen graag mee. Het levert ook promotie voor hun gewas op. ’Snijhyacint moet ieder jaar een keer in de Telegraaf staan’, verwoordt Van Paridon de ambitie.

  • INTERVIEW: Leon Ammerlaan van kwekerij The Green Innovator

    Eindelijk is er rust op de kwekerij van Leon Ammerlaan. Nadat hun eerste aardwarmtebron na veel problemen ermee ophield, gaven pioniers Léon en Menno Ammerlaan de moed niet op. Sinds begin oktober is de nieuwe bron ’up and running’. Ook bij die boring zat het nodige tegen. Waar haalt Léon Ammerlaan zijn goede humeur vandaan? „Ik geloof nog steeds in geothermie.”