Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
 • OMSLAGARTIKEL: Digitale indringer kan ook jouw bedrijf platleggen

  Cybercriminelen beperken zich niet meer tot grote financiële instellingen. Ze pakken wie ze pakken kunnen. Voor kwekerijen nemen de risico’s toe naarmate ze meer afhankelijk worden van computers. De schade kan makkelijk in de tienduizenden euro’s lopen. Enkele bedrijven hebben hier al mee te maken gehad. Hoe kunnen ondernemers zich hiertegen beveiligen?

 • FOCUS: Strategisch onderzoek in glastuinbouw gaat door

  De restanten van het PT-geld voor onderzoek zijn nagenoeg op. Lange tijd was het onzeker of de gewasoverstijgende onderzoeksprogramma’s voor energie, plantgezondheid en water konden worden voortgezet. Die zekerheid komt binnenkort, waarschijnlijk in de vorm van collectieve financiering via de brancheorganisaties Sierteelt en Groenten. Hoe zien de plannen er uit?

 • INTERVIEW Mathijs Mesken: Omvang exportmarkt kan groeien

  Brexit komt eraan en dat kan de Nederlandse export van bloemen en planten een flinke knauw geven. VGB-directeur Matthijs Mesken ziet desondanks kansen voor exportgroei. „Er zijn nog heel veel consumenten die niet of nauwelijks bloemen en planten kopen. Ik zie ook groeimogelijkheden in Oost-Europa. De retail groeit daar.”

 • BEDRIJFSSCAN Groenland: ’Supermarkt wil binnen twee jaar alleen schone bloemen’

  moesten geleidelijk stoppen met bloemen en planten die waren bespoten met neonicotinoïden. „Ik verwacht dat binnen twee jaar alle vooraanstaande supermarkten enkel nog schone bloemen willen. Kwekers moeten zich realiseren dat het snel gaat”, waarschuwt Peter Janmaat, commercieel directeur van Bouquetnet en Celieplant.

 • VAKGELUIDEN: 'Weinig vernieuwende cultivars op Dutch Lily Days’

  De prijsvorming van lelie is sinds Pinksteren matig en grillig. Met de groei gaat het prima. „We hadden drie plantweken van de OT’s die bijna gelijktijdig in bloei kwamen”, meldt Mike Groenewegen. In week 23, tijdens de Dutch Lily Days, zag hij hetzelfde beeld in de showkassen bij de veredelaars en bollenhandelaren.