Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
  • OMSLAGARTIKEL: Oogstrobot gerbera, wordt het knippen of plukken

    Als alles volgens plan loopt krijgt de gerberateelt een primeur: een oogstrobot die zelfstandig door de kas rijdt en allerlei taken uitvoert. De kans dat het project slaagt is best groot, want de gerberatelers zijn gewend om samen te werken, zoals bij de ontwikkeling van de Havatec sorteermachine. En de techniek heeft de laatste jaren niet stilgestaan. Er moet nog wel een knoop worden doorgehakt. Gaat de robot plukken of knippen?

  • INTERVIEW: Radboud Vorage, voorzitter Geothermie Nederland

    De kennis over geothermie is in tien jaar sterk gegroeid. Met de fusie van Platform Geothermie en Dago worden de ervaringen gebundeld in één nieuwe organisatie Geothermie Nederland, en in een industriestandaard duurzaam putontwerp. „Toch is het boren van een doublet telkens weer spannend”, zegt voorzitter Radboud Vorage.

  • BEDRPerry van Eijk, skimmiateler in Boskoop

    Perry van Eijk ziet skimmia als mooie nicheteelt ’De kunst is klein te blijven door groot te zijn’ Skimmiateler Perry van Eijk geniet enorm van het ondernemerschap. Aan de smalle tuinderslaan in Boskoop zitten aan weerszijden neven, ook met skimmiateelt. „Dat is echt toeval, dat we allemaal hetzelfde product telen”, aldus de jonge ondernemer die vol ambitie het kleine bedrijf leidt.