Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
  • OMSLAGARTIKEL: Een overspannen bloemenmarkt

    De bloemenprijzen op de klok zijn hoog. Veel telers hebben een goed eerste kwartaal achter de rug en ook FloraHolland boekte afgelopen weken het ene na het andere omzetrecord. Niet iedereen doet mee aan dit ‘feestje’. Contracttelers profiteren minder van het huidige enthousiasme in de markt. Met name bij tulp is het contrast tussen klok- en contractprijzen dit seizoen groot.

  • INTERVIEW: Peter Paul Kleinbussink

    Intratuin zag haar omzet tijdens de lockdown met 90% kelderen. Op dit moment zijn er klanten welkom, maar de omzet blijft nog altijd 50% achter. Contracten met telers worden aangepast, campagnes geannuleerd, maar de lockdown heeft verder geen gevolgen voor Intratuin. „Gelukkig hebben wij nog wat vet op de botten,” zegt directeur Peter Paul Kleinbussink

  • BEDRIJFSSCAN: J.G.M Bleeker in Heemskerk

    Johan Bleeker uit Heemskerk teelt astilbe, nerine en enkele kleinere soorten. Van de aantallen moet hij het niet hebben, maar doordat hij zijn gewassen veel aandacht kan geven, krijgt hij een goede prijs. Met name de astilbes uit de muziekserie, die hij exclusief mocht telen, liepen goed. Totdat de plantenkweker een fatale fout maakte. Inmiddels is Bleeker weer opnieuw met de serie begonnen.