Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
 • SPECIAL: Duitsland een zeer stabiele markt

  De Duitse markt voor bloemen en planten is al jaren een zeer stabiele markt waar economische conjunctuur geen impact op lijkt te hebben. Weersomstandigheden en de planning van feestdagen hebben meer invloed op de verkoop. „Er verandert bij ons nooit wat”, zegt Frank Zeiler, directeur van BGI. Trends zijn er wel degelijk. Duurzaamheid, local for local en groen worden belangrijker.

 • HET VAK: ’Prijs zorgt voor nét dat zetje extra in de afzet'

  Royal FloraHolland reikte vorige week voor de laatste keer de Dutch Tulip Awards uit. René van der Arend was een van de winnaars en is blij met de prijs. Hij stelt dat de award bijdraagt aan het succes van het product. Zijn zoektocht naar noviteiten gaat onverminderd door. „Er is echt nog zoveel mooist te ontdekken in de wereld.”

 • INTERVIEW Marco van Herk: We helpen de sector graag verder

  Anthura won vorige week de Tuinbouw Ondernemersprijs 2019. Het Bleiswijkse veredelings- en vermeerderingsbedrijf van anthuriums en orchideeën ontwikkelde volgens de jury op indrukwekkende wijze een sterke intenationale positie. Daarbij staan duurzaamheid en goed werkgeverschap hoog op de agenda.

 • BEDRIJFSSCAN: Kokoplant introduceert biologisch afbreekbare kokospot

  Als natuurliefhebbers bieden René van Kester en Monique Ouwerling met Kokodama al vijf jaar een alternatief voor de gebruikelijke plastic pot waarin plant en pot samen een harmonieus, organisch geheel vormen. Hun handelskwekerij Kokoplant in Poeldijk heeft eind 2018 tevens een biologisch afbreekbare kokospot gelanceerd, die al twee jaar op de plank ligt. De tijd is er nu rijp voor.

 • VAKGELUIDEN: 'Croton weer jaarrond in het teeltschema opgenomen'

  Het schlumbergeraseizoen zit er weer op, waarop Jos van den Berg met tevredenheid terugkijkt. Hij heeft er iets minder opgezet: 40.0000 in plaats van 50.000. Teelttechnisch weinig bijzonderheden, behalve het idee dat ze iets minder bewortelden. Van den Berg denkt dat ze iets te droog hebben gestaan. Vandaar dat hij komend jaar een iets vochtigere pot aanhoudt, mede om te bepalen of dit echt het euvel is geweest.