Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
  • OMSLAGARTIKEL: CO2 benutten kan en moet efficiënter

    Op dit moment heeft de glastuinbouw nog CO2 in overvloed, maar in de toekomst is die beschikbaarheid helemaal niet zo vanzelfsprekend meer. Voor de industrie wordt het voordeliger om CO2 onder de zee op te slaan en voor de tuinbouw wordt het duurder om deze met eigen WKK te produceren. Dat zijn goede redenen om te zoeken naar manieren om CO2 zo efficiënt mogelijk te benutten – en zo min mogelijk te verspillen.

  • INTERVIEW: Philip van Traa van Leaf, Design and Concept Development

    Na jaren van ’groenloos’ wonen heeft inmiddels iedereen wel groene planten in huis. Groen blijkt geen hype te zijn. Philip van Traa ziet echter dat veel consumenten nog steeds een beetje aanmodderen met planten. „De gemiddelde consument is niet creatief. Er is meer durf nodig om met groen echt een statement te maken.”

  • BEDRIJFSSCAN: rozenkwekerij Nice2Get! uit Nieuwveen

    Per 14 juni 2021 werkt rozenkwekerij Nice2Get! voor de daghandel samen met collega Berg Roses. Via een realtime voorraadsysteem en een VMP-koppeling zijn de rozen direct te bestellen via Berg Roses. Bergs verkoopteam werkte al met twaalf cultivars uit eigen kwekerij en Red Naomi! van Van der Drift Roses. Daar komen nu acht grootbloemige cultivars van Nice2Get! bij.  Snelle daghandel als antwoord op late klok