Nu in het vakblad

€ 346

Vakblad voor de Bloemisterij

Abonneer nu
  • OMSLAGARTIKEL: Hoe staat het met landelijk veilen?

    Sinds afgelopen zomer komen de planten niet langer langs de klok langs in Aalsmeer en Rijnsburg. Daarmee behoort het fysiek veilen op de vier vestigingen van Royal FloraHolland definitief tot het verleden. Ja, er zitten nog kopers op de tribune, maar het worden er minder. RFH schakelt langzaam over op landelijk veilen en orderpicken. Hoe staat het ermee?

  • INTERVIEW: Colinda de Beer van InnovationQuarter, coördinator platform RoboCrops

    RoboCrops is uitgegroeid tot een platform waarin partijen uit techniek, wetenschap en tuinbouw samenwerken om de toepassing van robotica in de tuinbouw te versnellen. „Het is belangrijk dat telers mee sturen in die ontwikkeling”, vindt Colinda de Beer (InnovationQuarter). „Anders krijg je oplossingen die niet goed werken.”

  • BEDRIJFSSCAN: Gearbox

    Steve Jobs begon Apple in zijn garage. Simone Keijzer refereert daar wel eens aan als het ontstaan van Gearbox ter sprake komt. Met partner Johan Kreeft begon ze dit bedrijf bij hun woning in Maasdijk. Inmiddels werken er 25 mensen en is een ruimer pand beschikbaar als kantoor en werkplaats. Doel van hun producten: dagelijkse werkzaamheden slimmer en data gedreven aanpakken.