NVWA strenger bij overtredingen gewasbescherming

  De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat strenger optreden tegen overtredingen bij het op de markt brengen en gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Het nieuwe interventiebeleid van de NVWA treedt op 17 augustus 2020 in werking .

   

  Afhankelijk van de ernst van de overtreding en het risico op gevaar voor mens,  dier of milieu worden bepaalde overtredingen zwaarder ingeschaald, komen corrigerende maatregelen sneller in beeld en kunnen veelplegers onder verscherpt toezicht geplaatst worden. Daarnaast kunnen bestuurlijke boetes bij meerdere overtredingen door stapeling (maximaal 5) oplopen en wordt strenger opgetreden bij herhaalde overtredingen binnen een periode van drie jaar.

  Strenger en breder beleid

  De Wet gewasbeschermingsmiddelen en biociden vormt de basis bij het actualiseren van het interventie beleid. Naast dat het nieuwe interventiebeleid de mogelijkheid biedt om strenger op te treden, zijn er ook interventieregels toegevoegd, onder meer met betrekking tot het verbod op het professioneel gebruik van gewasbeschermingsmiddelen buiten de land- en tuinbouw. Of de verplichting te beschikken over een bewijs van vakbekwaamheid wanneer men klanten adviseert over gewasbeschermingsmiddelen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties