Olij Rozen wordt onderdeel van Dümmen Orange

Olij Rozen International / Olij Breeding, met hoofdkantoor in De Kwakel, wordt onderdeel van Dümmen Orange. Beide partijen zijn akkoord rond de overdracht van aandelen.

Met deze overname breidt Dümmen Orange haar assortiment uit binnen de productgroep roos. Ze krijgt daarmee toegang tot een breder verkoopnetwerk. De activiteiten van Olij liggen op het gebied van veredeling, vermeerdering en productie van plantmateriaal in Zuid Amerika, Afrika en Nederland.

„Door onderdeel te worden van Dümmen Orange kunnen we een breder assortiment bieden aan al onze klanten en gebruik maken van technische kennis en logistiek voor een beter product”, zegt Ruud Olij, directeur Olij. „Onze activiteiten vullen elkaar goed aan en we kijken uit naar de versterkte toegevoegde waarde voor onze klanten en onze agentschappen wereldwijd.”

Biense Visser, CEO Dümmen Orange: „We zijn erg blij dat Olij zich bij ons aansluit. Dit betekent dat we wederom een stap zetten in het bouwen van onze wereldwijde positie in de sierteelt. Roos is een belangrijk product, een grote markt met veel potentie. We blijven daarom zoeken naar meer mogelijkheden in deze productgroep.”

Bovendien brengt de integratie voordelen op het gebied van ziektebestrijding en fytosanitaire oplossingen. Door het zogenoemde Green Care-beleid van Dümmen Orange wordt gericht gewerkt aan het leveren van gezonde stekken en planten.

Ook de kennis op het gebied van DNA merker-gestuurde veredeling wordt gedeeld met Olij waardoor er gerichter rozen met bijvoorbeeld resistentie tegen ziekten en plagen kunnen worden veredeld.

Harry Kloppenburg, Commercieel Directeur Dümmen Orange: „De activiteiten van Olij bieden de mogelijkheid om onze veredelingsactiviteiten voor meer van onze gewassen te optimaliseren en betere en innovatieve rassen op de markt te brengen. De synergievoordelen van veredeling, verkoop en marketing maken dit een geweldige kans voor beide bedrijven.”

Olij Roses
Olij heeft vermeerderings- en productiefaciliteiten in Nederland, Kenia en Ethiopie. De missie van Olij Breeding is het doorlopend op de markt brengen van nieuwe variëteiten die vooraf zijn getest op proeflocaties in Nederland, Kenia, Ethiopie, Ecuador en Colombia. Olij heeft tevens een veredelingsprogramma voor potrozen.

Dümmen Orange
Dümmen Orange is een toonaangevend bedrijf in de veredeling en de ontwikkeling van snijbloemen, bollen, succulenten, potplanten, perkplanten en vaste planten. De jaaromzet bedraagt ongeveer 200 miljoen euro. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 6.000 mensen.