Onderhandeling veiling en bonden vastgelopen

De onderhandelingen tussen FloraHolland en de vakbonden FNV en CNV over het sociaal plan voor de 200 fte’s die door de reorganisatie hun baan verliezen, liggen stil. Partijen komen er niet uit.

De verwachtingen die werknemers en werkgever van het sociaal plan hebben liggen te ver uiteen. De onderhandelingen zijn onder meer geklapt op de kantonrechterformules. De bonden en FloraHolland zijn het niet eens over de voorwaarden van de beëindiging van de dienstverbanden, aldus Kitty Heuntjens van CNV Dienstenbond.

Heuntjens geeft verder aan dat de bonden er begrip voor hebben dat slechts een klein deel van de 200 fte’s, die ontslag krijgen aangezegd bij de veiling, herplaatst kunnen worden. „In het oude sociaal plan van de veiling dat op 1 augustus eindigde, stond echter dat een medewerker nog een jaar in dienst zou worden gehouden als zijn functie verviel. Nu is dat niet het geval. Daar hebben we begrip voor, maar we zijn van mening dat hier wel wat tegenover dient te staan.”

De bonden gaan nu met hun achterban overleggen over hoe nu verder.

Ook de cao-onderhandelingen tussen FloraHolland en de vakbonden liggen stil. Partijen liggen ook hier te ver uit elkaar. Na een adempauze worden deze onderhandelingen op 1 januari 2014 hervat.