Handelsconcern Groenland breidt ecologisch uit in Aalsmeer

Het handelsconcern Groenland in Aalsmeer, dat via dochterbedrijven bloemen en planten verkoopt en de retail en bloemisten, gaat uitbreiden. Naast het huidige pand wordt een gebouw van 12.130 m2 gebouwd, waar alleen ecologisch geteelde bloemen en planten worden verwerkt. De vraag naar ecologisch geteelde sierteeltproducten neemt volgens Groenland toe, zo maar het bedrijf in een verklaring bekend.

Groenland is de holding waar CelieplantBouquetnet, Bloominess en Greenchain onderdeel van uitmaken. De holding zelf levert facilitaire diensten aan de aangesloten bedrijven, waaronder de huisvesting. Om duurzaamheid te bevorderen zijn in het huidige drie jaar oude pand in Aalsmeer ook onder meer zonnepanelen en waterrecycling- en zuivering geïnstalleerd.

Na de nieuwbouw verhuist ook Bloominess, die nu nog gevestigd is in Kudelstaart, naar Aalsmeer toe. In het nieuwe gebouw alleen nog maar gewerkt met, zoals Groenland het omschrijft, ‘schone’ producten. ‘De vraag naar volledig ecologische geteelde producten wordt steeds groter, de eindgebruiker en dus ook de retailer willen alleen maar schone boeketten en planten. Deze dienen dan ook in een volledig ecologisch verantwoorde omgeving te worden verwerkt en verpakt en dit past uiteraard geheel bij de filosofie van Groenland’, zo meldt het bedrijf in de verklaring.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties