Martin van Staveren: ’Risico’s praktisch aanpakken’

Het is een hele kunst om risicomanagement terug te brengen naar de essentie en praktisch hanteerbaar te maken, juist in tijden van crisis. Zo denkt risico-expert Martin van Staveren, adviseur/eigenaar van VSRM, erover. 

Mensen in organisaties realistisch(er) met onzekerheden, risico’s en kansen leren omgaan, zonder de illusie van volledige beheersing. Dat is de missie van risico-expert Martin van Staveren. Hij schrijft erover, begeleidt en adviseert ondernemers daarin. En hij geeft er workshops over, zoals op 29 januari tijdens de ’Innovation Meetup HortiRisk’  in het kader van het IMPACT2025-programma van Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen.

Hoe is jouw kijk op risicomanagement?

„Risicomanagement is in de kern een eenvoudig hulpmiddel, om ondanks onzekerheden toch als ondernemer je doelen te kunnen bereiken. Stel, als bloemisterijteler ga je een nieuw ras kweken. Er zitten allerlei onzekerheden aan die risico’s, bijvoorbeeld als ze ten koste gaan van de winst. Met risicomanagement breng je dergelijke risico’s op een gestructureerde wijze in kaart en besluit je vervolgens of en zo ja, wat je er aan kunt en wilt doen. Risicomanagement betekent dus ook met open ogen bewust risico’s nemen.”

Lees het volledige interview met Martin van Staveren in De Bloemisterij of online via deze link.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties