Ondernemers bezorgd over verzuim als gevolg van corona-app

  Ondernemersorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland verwelkomen de CoronaMelder van de overheid die zaterdag 10 oktober live ging. Tegelijkertijd zijn er zorgen over werkverzuim als gevolg van quarantainemeldingen door de app. De Werkgeverslijn land- en tuinbouw inventariseert met een enquête hoe groot het verzuim op agrarische bedrijven is vanwege corona.

  Mensen die minstens 15 minuten dicht bij iemand met corona zijn geweest, krijgen via de app het advies om tien dagen in quarantaine te gaan. De organisaties vragen zich af of dat handig is, omdat dan straks half Nederland thuis zit.

  Het directe advies zou volgens de ondernemingsorganisaties moeten zijn: Laat je zo spoedig mogelijk testen, of je klachten hebt of niet. Na een negatieve test kun je dan gelijk weer aan het werk. Bij een positieve test blijf je thuis. „Alleen zo voorkomen we dat straks half Nederland onbedoeld plat komt te liggen en ondernemers tegen enorme kosten aanlopen, omdat mensen tien dagen thuis zitten.”

  Enquête

  Ook de Taskforce Arbeid, waarin LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, NFO en KAVB samenwerken, zien de kans op werkverzuim toenemen.  Nu de tweede golf een feit is, vinden de genoemde organisaties het van belang om goed inzicht te krijgen in de gevolgen van corona op het gebied van arbeid op de teeltbedrijven. Er is daarom een enquête opgesteld. Het invullen kost maximaal drie minuten. Met de bijdrage en inbreng vanuit de teeltbedrijven kan volgens de Taskforce een sterkere lobby op het gebied van arbeid worden uitgevoerd. De enquête staat op de website van de Werkgeverslijn land- en tuinbouw en is te vinden via deze link.

  De Werkgeverslijn land- en tuinbouw organiseert op maandag 12 oktober om 12:00 uur opnieuw een webinar over de impact van de coronamaatregelen voor werkgevers in de agrarische sector. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties