Expansie Pligt Professionals eerste succes voor HOT

Ontwikkelingsbedrijf HOT Westland heeft zijn eerste succes op het gebied van herstructurering behaald. Door samenvoeging van het bestaande potplantenbedrijf van Pligt Professionals in ’s-Gravenzande met een 5,6 ha tellend perceel tuinbouwgrond dat het ontwikkelingsbedrijf in de portefeuille had, is langs de Maasdijk in ’s-Gravenzande een perceel van 10 ha gecreëerd.

Foto: Thierry Schut

Op het nieuwe perceel gaat het potplantenbedrijf nieuwe kassen bouwen, waarvoor de vergunning recent is verleend. Inmiddels is gestart met de uitbreiding met 2,7 ha glas met een moderne verwerkingsruimte. In een tweede fase wordt nog eens 2 ha glas gebouwd tot in totaal 8,2 ha. Behalve de locatie in ’s-Gravenzande heeft Pligt Professionals ook nog een vestiging in Heinenoord van 4,2 ha.

De potplantenteler is tevreden over de samenwerking met het Ontwikkelingsbedrijf HOT Westland. Door uitbreiding van het bestaande bedrijf kan de kwekerij efficiëntie- en synergievoordelen behalen en verder groeien. Ontwikkelingsbedrijf HOT draagt met de verkoop van het perceel aan Pligt Professionals bij aan verdere schaalvergroting, modernisering en verduurzaming van de glastuinbouw in het Westland.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties