Ook bij werk in de kas insmeren met zonnebrandcreme

Bij het werk op het land is het nodig om je te beschermen tegen de UV-straling van de zon. Dit geldt echter ook voor het werk in de kas. Glas houdt UVB-straling tegen, maar laat 50% van de UVA-straling door. Ook lichte bewolking laat een groot deel van de UVA-straling passeren.

De UV-straling in zonlicht bestaat voor zo’n 95% uit UVA en voor zo’n 5% uit UVB. Deze golflengten hebben op verschillende manieren invloed op de huid: UVA-straling heeft een lange golf en dringt diep door in de huid, waar hij het weefsel aantast. Daarom staat de A ook wel voor Aging. UVB-stralen zijn krachtiger dan UV-A stralen, maar hebben een korte golf, waardoor ze minder diep in de huid doordringen. UV-B stralen veroorzaken DNA-schade en verbranding en daarom staat de B ook wel voor Burning.

Smeer uw onbedekte huid in met een antizonnebrandmiddel (dat beschermt tegen UVA) met factor 20 of hoger. Na twee uur moet u opnieuw insmeren. Als u veel transpireert moet u vaker insmeren. Hoe hoger de factor, hoe langer de werking.

Op de website van Stigas staan meer tips voor het werken bij warm weer.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties