Ook Midden-Delfland doet mee aan Ondernemingsdossier

In navolging van het Hoogheemraadschap van Delfland en de gemeenten Westland, Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp doet nu ook de gemeente Midden-Delfland mee aan het pilot-project Ondernemingsdossier. LTO Glaskracht Nederland en de gemeente tekenden daarvoor op 18 november een intentieovereenkomst.

Met de pilot willen LTO Glaskracht en de vijf lokale overheden ervaring opdoen met het Ondernemingsdossier. Het Ondernemingsdossier is een digitaal dossier van een onderneming, waarin de ondernemer alle relevante bedrijfsinformatie verzamelt voor toezichthouders en andere overheden. Dat moet tijdbesparing en minder fysieke controles op het bedrijf opleveren.

Alle deelnemende partijen hebben tijdens de ondertekening uitgesproken de intentie te hebben om ook na de pilotfase door te gaan met het Ondernemingsdossier. Daarvoor moet deze fase eind januari 2016 succesvol zijn afgerond. Vanaf dat moment bestaat er ook de mogelijkheid voor andere brancheverenigingen om aan te sluiten.

Beter benutten
Inmiddels werken sinds de zomer ruim vijftig glastuinbouwondernemers in Zuid-Holland met het Ondernemingsdossier. Nu ook Midden-Delfland meedoet, kunnen zij het Ondernemingsdossier beter benutten omdat gemeenten, waterschap en omgevingsdiensten controles ook via het Ondernemingsdossier kunnen uitvoeren.

Ook meedoen met het Ondernemingsdossier? Klik hier.