‘Het afgeven van een weekprijs is helemaal niet interessant’

‘Dus graag een prijs voor week 9 volgend jaar? Oké… En wil je de bloemen dan op maandag, op dinsdag, woensdag, donderdag of vrijdag? Dat spreken we later nog wel af? Ho, wacht even, dat gaat zomaar niet, dat heeft namelijk gevolgen voor de prijs. Hoe dat zo? Nou, op maandag zijn ze 35 cent, op dinsdag 32, op woensdag 30, op donderdag 28 en op vrijdag weer 35. Laat dan maar? Waarom?’

Beste collega’s, waar waren jullie op donderdag 23 september? Niet in Rijnsburg op het terrein van FloraHolland volgens mij. Weten jullie dat daar een heerlijke barbecue voor ons klaar stond? Een of andere Smokemaster stond daar toch lekkere spareribs, zalm en pulled pork klaar te maken! Echt hoor, je kan zeggen van Lucas Vos wat je wil, maar daar heeft hij toch wel mooi voor gezorgd. Dat er goed eten klaar staat als FloraHolland een bijeenkomst belegt. Die erfenis wordt in ere gehouden, ook door de huidige directie. Chapeau!

Maar natuurlijk was dat niet de hoofdmoot van de dag. Het ging over het belang van platforms in de wereld en daarvoor was een spreker uitgenodigd, Martijn Arets, die er alles van wist. Alleen jammer dat het geluid in de zaal dramatisch was. Zelfs ingespannen luisterend kon ik maar de helft van het verhaal goed horen. Als er zo weinig belangstelling is zou ik de volgende keer toch maar weer in een kleiner zaaltje afspreken.

Wel goed te verstaan en ook nog met een interessant verhaal was Martin de Ruiter van Floriday. Want ook dat is een platform. Een digitale plaats waar vraag en aanbod bij elkaar komt. En daarin ging het ook over de weekprijs. Je weet wel, de prijs die je tot donderdag kan doorgeven aan je klanten voor de komende week. Volgens mij wordt dat vooral door plantenkwekers gedaan.

Nu blijkt echter dat het afgeven van een weekprijs helemaal niet interessant is. Er zijn in een week veel prijsschommelingen, ook bij directe handel. Op maandag hoog, daarna zakt het om aan het eind van de week weer op te veren. Ga er maar aan staan. Het lijkt de veilingklok wel.

Kees van Egmond

Lees hier meer columns van Kees.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties