Opnieuw subsidie voor innovaties telers Greenport Aalsmeer

De Groene Innovatiebank, waar telers uit de greenport Aalsmeer voor hun innovatievragen de expertise van de Amsterdamse universiteiten UvA en VU kunnen inroepen, kan volgend jaar rekenen op € 25.000 subsidie.

Greenport Aalsmeer steunt het initiatief in 2014 met € 25.000 via een subsidie van de provincie Noord-Holland. Dit jaar kreeg de Groene Innovatiebank nog € 10.000 steun van de Kamer van Koophandel Amsterdam.

Bij de Groene Innovatiebank kunnen telers, tegen gereduceerd tarief, aankloppen met een onderzoeksvraag. Vervolgens worden de meest geschikte studenten en begeleiders bij elkaar gezet om, samen met het bedrijf, tot oplossingen te komen. Bijkomend voordeel is dat medewerkers van het bedrijf gebruik maken van de onderzoeksfaciliteiten en de kennis van de universiteit, waardoor ze zelf ook veel kennis opdoen.

Zes projecten
Inmiddels zijn zes projecten met sierteelt- en veredelingsbedrijven uit de regio gestart. De Groene Innovatietoonbank is een initiatief van het Swammerdam Instituut (UvA), Greenport Aalsmeer en de Kamer van Koophandel Amsterdam.