Oproep NZBT voor keuring zomerbloemen

De Nationale Zomerbloemententoonstelling (NZBT), die eind augustus wordt gehouden, wil telers oproepen om mee te doen aan de keuring van zomerbloemen.

Volgens de organisatoren vormt de zogeheten NZBT-keuring het middelpunt van de tentoonstelling. Het thema van de komende editie is ’Kroonjuwelen’, waarbij de composieten-familie als themaproduct centraal staat.
Belangrijke criteria voor de keuring zijn de gelijke lengte van de stelen, de gelijkheid van de bloemen en de juiste rijpheid. Zo moet, tijdens de keuring, bij enkelbloemige soorten de bloem gesprongen zijn, terwijl bij meerbloemige soorten minimaal een derde van het aantal aanwezige bloemen volledig in bloei moet staan.

Vóór 23 augustus
Als een teler van zomerbloemen zijn product(en) een plaats wil geven binnen de tentoonstelling dan moet hij zich vóór 23 augustus melden bij Gerrit en Wil Spruijt. Per email spruijtjes@kabelfoon.nl, of per telefoon 0174-623820 / 06-57309376.

De 29e Nationale Zomerbloemententoonstelling vindt van donderdag 28 augustus tot en met zondagmiddag 31 augustus plaats. Plaats van handeling is de Oude Kerk aan het Wilhelminaplein in Naaldwijk.