Orchid Inspiration Days in 2017

Orchideeëntelers uit drie verschillende regio’s in Nederland gaan in 2017 met elkaar de Orchid Inspiration Days organiseren. Dit jaar waren het nog drie aparte, regionale evenementen in dezelfde week.

Van 6 tot 13 juni 2017 zijn exporteurs én eindklanten uitgenodigd om bij 13 telers van orchidee – vooral phalaenopsis – de nieuwste variëteiten en concepten te bekijken en inspiratie op te doen. De bedrijven organiseren dan de Orchid Inspiration Days, naar het voorbeeld van de Flower Trials en de Dutch Lily Days.
Het evenement is verdeeld over twee weken en begint bewust een week voor de Flower Trials om de eigen identiteit te benadrukken. Omdat er wel enige overlap is in de doelgroepen, loopt het evenement door tot het begin van Flower Trails 2017 op 13 juni.

De telers die deelnemen aan de Orchid Inspiration Days hebben hun bedrijf in de regio Aalsmeer, Bleiswijk of Westland. In de regio Bleiswijk houden enkele telers van orchidee al vijf jaar gelijktijdig open huis. In 2016 kregen hun ‘Orchid Days’ voor het eerst aansluiting van twaalf andere orchideeëntelers uit Westland en Aalsmeer die evenementen organiseerden onder de noemer ‘Inspiration Week 23’ en ‘Orchideeën Dagen Aalsmeer’. Van de 17 telers van orchidee – voornamelijk phalaenopsis – die toen hun deuren open zetten voor hun klanten, gaan er nu 13 door.
In 2017 trekken ze meer samen op in marketing en uitstraling van het evenement Orchid Inspiration Days. Iedere teler blijft op zijn eigen bedrijf verantwoordelijk voor de invulling van de open dagen en kan zelf bepalen welke inspiratie en uitstraling hij aan klanten wil meegeven bij zijn product.

De deelnemende bedrijven zijn Aphrodite Orchidee, GreenBalanZ, Van der Hoorn Orchideeën, Orchids4all, Cympha Orchideeën, Pannekoek Orchideeën, Stolk Flora
De Vreede Holland, Lansbergen Orchideeën, Levoplant, OK Plant, Opti-flor en Piet Vijverberg