Organisaties Trade Fair Aalsmeer en IFTF ruim tevreden

  Een positieve stemming op de beursvloer en duizenden  bezoekers, zelfs buitenlandse. De organisaties van de Trade Fair Aalsmeer en de IFTF in Vijfhuizen kunnen niet anders dan tevreden terugkijken op afgelopen beursweek.

  Van 3 tot en met 5 november trok de Trade Fair in Aalsmeer 15.000 bezoekers. Dat zijn er 2.000 minder dan tijdens de vorige editie in 2019. Bij de IFTF in Vijfhuizen registreerden drie dagen iedereen die naar binnen ging. Zij kwamen op 17.367 niet-unieke bezoekers, aldus de organisatie.

  Buitenlands bezoek

  De coronapandemie had impact op het aantal buitenlandse bezoekers, maar minder dan vooraf werd ingeschat. De beursgangers in Aalsmeer kwamen uit 50 verschillende landen. De buitenlandse inbreng was samen goed voor 5.000 personen, ofwel eenderde van het totaal, wat bijna vergelijkbaar is met voorgaande edities. In Vijfhuizen werden 104 verschillende nationaliteiten geregistreerd. Het is niet bekend hoe groot de groep buitenlandse bezoekers daar in aantal was.

  FloraHolland laat weten dat de Trade Fair Aalsmeer werd bezocht door beslissers van importeurs, exporteurs, transporteurs, supermarkten, tuincentra, bouwmarkten en bloemisten. Ook veredelaars, kwekers, media, toegevoegde waarde bedrijven waren aanwezig, blijkt uit de registraties.

  De beurs is qua business voor alle aanwezigen naar volle tevredenheid verlopen, concludeert Dick van Raamsdonk van de IFTF. „De 2 jaar afwezigheid zal daarin ook wel een rol hebben gespeeld.”

  Glazen Tulp

  In het Royal FloraHolland House werden 80 noviteiten gepresenteerd. Zijn dingen mee naar de Glazen Tulp Award in de categorieën snijbloemen, tuin/terrasplanten, groene kamerplanten en bloeiende kamerplanten en concepten. De uitreiking is 9 december.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties