Overname Max Bahr mislukt

De winkels van Max Bahr worden niet collectief overgenomen. Baas Plantenservice verliest hiermee haar enig overgebleven klant.

Na het eerdere faillissement van Praktiker, houdt ook Max Bahr op te bestaan. Wekenlange onderhandelingen over de overname van een groot deel van de winkels, heeft uiteindelijk geen koper opgeleverd.

Voor Baas Plantenservice betekent dit het verlies van haar enige overgebleven klant. Volgens directeur Ad van de Wijdeven is dit een dramatische wending na eerdere berichten dat een overname van een groot deel van de Max Bahr-winkels nabij was.

De laatste weken leken Hellweg en Globus dicht bij een overname. Nadat Hellweg vorige week al afhaakte, is met het afketsen van de onderhandelingen met Globus ook de laatste overnamekandidaat van het toneel.

De tuinplantenleverancier heeft volgens de directeur geen zicht op andere klanten die zij dit voorjaar kan gaan bedienen. Het personeel van Baas Plantenservice is vanmorgen door de directeur op de hoogte gesteld van de situatie.

De winkels van zowel Praktiker als Max Bahr worden nu individueel verkocht.