Overname Rijnplant definitief rond

DNA Green Group en Rijnplant melden dat de overname van RijnPlant door DNA Green Group is afgerond. Daarmee gaan de veredelings- en vermeerdingsactiviteiten van pot- en snijanthurium, bougainvillea en heliconia per direct over naar DNA Green Group.

Biense Visser, CEO van DNA Green Group: „Nu de afronding van de overname een feit is, zullen we snel starten met de integratie van de veredelings- en vermeerderingsactiviteiten. De focus ligt daarbij op het realiseren van synergie op het gebied van technologie, productie en verkoop. Voor de eindproductie van de bloeiende planten zoeken we op termijn een alternatief; zowel voor de locatie als de mensen. Dit vanwege het ontbreken van een strategische fit met onze kernactiviteiten.”

Aad van der Lem, directeur van RijnPlant: „RijnPlant heeft haar activiteiten succesvol geïnternationaliseerd met een accent op de groeimarkten in Azië en Amerika. Het afgelopen jaar liet het bedrijf een sterk herstel zien. Tijdens de afronding hebben we al voorzichtig mee kunnen kijken achter de schermen bij DNA Green Group. Ik heb er vertrouwen in dat de combinatie van deze twee bedrijven wereldwijd veel groeipotentie en innovatiekracht biedt.”

DNA Green Group is een van de leidende veredelingsbedrijven in snijbloemen, potplanten, perkplanten en meerjarige planten. DNA Green Group is ontstaan door de fusie van Dümmen Group en Agribio Group in 2013. De omzet in 2014 bedroeg in totaal € 170 miljoen. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 6.000 medewerkers. Naast een omvangrijk marketing- en salesnetwerk heeft DNA Green Group ook een sterk netwerk van productielocaties.

Rijnplant met hoofdvestiging in De Lier is gespecialiseerd in de veredeling, vermeerdering en opkweek van jong plantmateriaal van anthurium, bougainvillea en heliconia-variëteiten. Het bedrijf heeft wereldwijd 78 mensen in loondienst. De producten van Rijnplant worden wereldwijd verkocht. De belangrijkste afzetlanden zijn – naast Nederland – de Verenigde Staten, China, Canada, Japan, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika. Daarnaast kweekt Rijnplant, verdeeld over twee productielocaties, anthurium en bougainvillea voor nationale en internationale tuincentra, bloemisten, bouwmarkten en supermarkten. De hoofdlocaties van Rijnplant zijn locatie Berckenrode in Naaldwijk, locatie Hofzicht in De Lier en Rijnplant China in Shanghai.