‘Plantarium laat meer collectiviteit zien’

Het deelnemersveld van Plantarium laat opvallend meer samenwerking zien dan voorheen. Dat is volgens beursmanager Jos van Lint een reactie op de huidige handel.

„Kwekers zoeken elkaar op nu hun producten niet meer zo goed lopen”, aldus Van Lint. „Ze stellen elkaar de vraag: Wat kunnen we samen doen?” De samenwerking uit zich op de komende vakbeurs in verschillende nieuwe collectieve stands, waaronder een stand van deelnemers van Belangenbehartiging Greenport Boskoop. „Het zijn kwekers die nu echt van hun tuin moeten afkomen voor een betere afzet.”

Ook het kwekersstraatje Via Venlo is bijvoorbeeld terug van weggeweest. Kwekers uit de regio Venlo kiezen toch weer voor een gezamenlijke uitstraling op de vakbeurs. „Samen zeggen ze meer op te vallen dan alleen”, aldus Van Lint. „En met de slogan Via Venlo houden ze hun herkenbaarheid vast.”

Volgens de beursmanager hoeven deelnemers niet meer te verwachten dat ze het automatisch goed doen. Daarom motiveert hij hen om zich kwetsbaar op te stellen. „Met vragen zoals: Wat wilt u hebben? Wat vindt u eigenlijk van mijn kwaliteit?”

Bron: De Boomkwekerij