Plantion gaat zes weken lang vroeg veilen

Vanaf maandag 13 april tot en met vrijdag 22 mei veilt Plantion tuinplanten dagelijks al vanaf 5.30 uur. Plantion probeert hiermee haar positie als marktplaats voor tuin- en perkgoed te versterken.

Na evaluatie met kopers en veilingmedewerkers is dit jaar besloten de vroeg veilen periode te beperken tot de zes weken waarin de wekelijkse aanvoer voor de klokken van Plantion meer dan vijfduizend karren bedraagt. In die weken ziet de veiling in Ede een gezonde balans tussen de voordelen van een snel en efficiënt veilproces en de extra personele kosten die dit voor Plantion met zich meebrengt.

Het doel van vroeg veilen is om de verkoop van tuinplanten te bevorderen en inkopers in deze drukke periode optimaal te faciliteren. Plantion heeft de laatste jaren veel ervaring opgedaan met het vroeg veilen van tuinproducten in het voorjaar.

Het vroeg veilen begint op maandag 13 april en loopt tot en met vrijdag 22 mei. Tuingoed wordt in deze periode als eerste geveild vanaf 5.30 uur op twee of drie klokken. Om 6.00 uur start op klok 1 het veilen van snijbloemen.