Platform Geothermie en DAGO gaan samen op in Geothermie Nederland

Geothermie Nederland is de naam voor de nieuwe brancheorganisatie voor geothermie die vanaf 1 januari 2021 van start gaat. De bestaande organisaties Platform Geothermie (2002) en DAGO (2014) gaan op in deze nieuwe organisatie. Begin december stemden de leden van DAGO en de deelnemers van Platform Geothermie in met het samengaan van beide organisaties in één brancheorganisatie.

Geothermie Nederland verenigt alle ondernemingen en organisaties met een zakelijk belang in de geothermiesector. De nieuwe organisatie zet zich in om geothermieprojecten te ontwikkelen en te exploiteren. Voorzitter Radboud Vorage: „Als één organisatie bundelen we nu alle kennis over geothermie in Nederland, dat is voor onze leden en voor de energietransitie van groot belang.” De vereniging gaat met circa 75 leden van start. In principe blijven de leden van DAGO en de deelnemers van Platform Geothermie lid. Ook andere partijen die deel uitmaken van de geothermiesector kunnen lid worden. Overheidsorganisaties worden aangemoedigd ’kennispartner’ te worden. Zo kunnen ze uit de eerste hand kennis en praktijkervaring opdoen en meepraten over de uitdagingen waar de sector voor staat.

Frank Schoof, vice-voorzitter Geothermie Nederland: „Met deze stap bundelt de aardwarmtesector haar krachten en wordt ze de woordvoerder voor de totale geothermiesector.” Volgens Schoof zijn de komende jaren cruciaal voor de ontwikkeling van geothermie in Nederland. „De verwachtingen zijn groter dan ooit tevoren. Daarnaast worden er hoge eisen aan veiligheid gesteld en aan de communicatie met de omgeving en is het draagvlak voor geothermieprojecten niet altijd vanzelfsprekend. Wij willen samen met onze leden gericht aan deze uitdagingen werken.”

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties