Presentatie over drones tijdens FloraHolland Trade Fair Aalsmeer

Ben je nieuwsgierig naar wat drones kunnen gaan betekenen voor de glastuinbouw? Heb je het symposium ’Drones in de kwekerij’ vorige week gemist? Geen nood, tijdens de Royal FloraHolland Trade Fair, die volgende week in Aalsmeer zal plaatsvinden, geeft redacteur Arno Engels van het vakblad De Boomkwekerij een presentatie waarin hij je in een half uur bijpraat over de laatste ontwikkelingen rond het gebruik van drones in de sierteelt.

In de presentatie, die zal worden gehouden op woensdag 2 november van 14:00 tot 14:30 uur, komen de laatste technologische ontwikkelingen aan de orde op het gebied van ’gewas sensing’ en ’bodem sensing’. Ook wordt de vraag beantwoord hoe ver het staat met de inzet van drones in kassen. Verder is er uitleg omtrent de wettelijke regels rond het gebruik van drones en is via videobeelden te zien hoe een drone in een kas is toe te passen.

De presentatie zal in het Engels worden gegeven, zodat ook buitenlandse beursbezoekers kunnen kennismaken met de laatste high tech ontwikkelingen op het gebied van drones in de Nederlandse glastuinbouw. De ruimte waarin de presentatie wordt gehouden, vind je in het Royal FloraHolland House, de centrale ontmoetingsplek op de handelsbeurs, waar alles draait om het thema ’The Future is NOW!’.

Een impressie van het vorige week gehouden symposium ’Drones in de kwekerij’ kun je hier zien in een kort filmpje.