Protest tegen Blankenburgtunnel

De gemeente Midden-Delfland en enkele maatschapelijke organisaties roepen de Tweede Kamer op alsnog te kiezen voor de Oranjetunnel in plaats van de geplande Blankenburgtunnel als nieuwe verbinding tussen het Westland en de Rotterdamse haven.

De oproep vindt plaats in de aanloop naar een debat in de Tweede Kamer op maandag 25 november. De Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu spreekt daarin met verkeersminister Schultz over diverse infrastructurele projecten, waaronder de Nieuwe Westelijke Oeververbinding.

Begin deze maand stelde Schultz de Rijksstructuurvisie ’Bereikbaarheid Regio Rotterdam en Nieuwe Westelijke Oeververbinding’ vast. Daarmee legde zij de keuze van het kabinet voor de variant Blankenburgverbinding Krabbeplas-West definitief vast. De kosten van de tunnel bedragen € 1,1 miljard , waarvan de minister € 311 miljoen uit tolopbrengsten hoopt te halen. De Blankenburgtunnel moet onder meer de bereikbaarheid van de greenport Westland-Oostland vanuit Rotterdam verbeteren.

Natuurmonumenten
Natuurmonumenten biedt maandag een petitie aan de Kamer aan. Ook loopt er een twitteractie tegen de Blankenburgtunnel.