Protest tegen ’grootschalige glastuinbouw’ Bommelerwaard

Een pamflet tegen het herstructureringsplan voor de tuinbouw in de Bommelerwaard is vorige week huis-aan-huis in de regio verspreid. In de protestbrief ageert Stichting Plattelandswaarden Bommelerwaard tegen ’grootschalige glastuinbouw’ in het gebied.

De actie wordt ondersteund door de Zaltbommelse gemeenteraadsfracties van PvdA, D66 en GroenLinks en eenmansfractie Frits van der Schans. Het pamflet viel vorige week bij inwoners van de dorpen Gameren, Nieuwaal, Zuilichem, Brakel, Poederoijen en Kerkwijk door de brievenbus.

De glastuinbouw wordt in het schotschrift als ’agrarische industrie’ omschreven. Als Provinciale Staten het voorliggende ontwerp provinciaal inpassingsplan (PIP) op 25 februari zouden vaststellen, geeft dat de glastuinbouw volgens de opstellers van het manifest een vrijkaartje voor uitbreiding met 160 ha glas.

’Feiten verdraaid’
Verantwoordelijk wethouder Adrie Bragt laat in de lokale media weten dat in het libel feiten worden verdraaid. Van uitbreiding van de glastuinbouw is volgens hem geen sprake.