Quarantaineplicht internationale werknemers een stap dichterbij

De Tweede Kamer heeft op 11 mei  ingestemd met een verplichte coronatest én quarantaineplicht voor alle inkomende reizigers uit hoogrisicogebieden. De verplichting gaat waarschijnlijk in per 1 juni 2021. Deze verplichting geldt ook voor internationale werknemers. LTO Nederland en de aangesloten vaktechnische en sectorale organisaties werken aan een voorstel zodat internationale werknemers onder voorwaarden veilig worden gehuisvest en veilig kunnen werken.

Bij een verplichting is dus de vrijblijvendheid eraf rond de quarantaine van internationale werknemers. Er wordt strenger gehandhaafd en bij overtreding worden ondernemers beboet.

De quarantaineverplichting betekent dat internationale werknemers uit nog nader te bepalen ‘hoogrisicolanden’ bij het inreizen in Nederland een negatieve testverklaring van maximaal 72 uur oud moeten kunnen tonen, een quarantaineverklaring invullen met het adres waarop in quarantaine wordt gegaan én ook verplicht in quarantaine gaan. De quarantaineplicht duurt in principe 10 dagen en kan verkort worden tot 5 dagen bij een negatieve test op dag 5. Het is nog niet bekend voor welke landen de quarantaine- en testverplichting gaat gelden.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties