Raad voor de Boomkwekerij zet vraagtekens bij vakbeurzen

  De Raad voor de Boomkwekerij stelt branchegenoten de vraag of het organiseren of bezoeken van vakbeurzen wenselijk is. Nieuwe coronabesmettingen gelieerd aan een vakbeurs kunnen niet alleen ondernemingen treffen maar daarmee ook zorgen voor imagoschade.

  De Raad voor de Boomkwekerij stelt dat het de verantwoordelijkheid is van de beursorganisaties om te beoordelen of gezien de huidige omstandigheden de organisatie van een vakbeurs wenselijk is. Nadrukkelijk stelt de Raad dat een veilig beursbezoek en veilige beursdeelname mogelijk moet worden gemaakt door de beursorganisatie.

  De Raad constateert dat onder invloed van verlichting van coronamaatregelen er weer vakbeurzen worden voorbereid in binnen- en buitenland. De laatste tijd blijkt volgens de Raad echter dat juist door bijeenkomsten ook weer nieuwe uitbraken van het coronavirus kunnen ontstaan, waardoor weer zwaardere maatregelen van kracht worden.

  Eigen afweging

  Mogelijke nieuwe coronabesmettingen gelieerd aan een vakbeurs, zouden volgens de Raad grote consequenties hebben voor de standhouders op de beurs en de ondernemers en medewerkers die de beurs bezoeken. Niet alleen de ondernemingen van getroffen ondernemers leiden dan schade, maar ook het imago van de beurs en de sector.

  Of het in zijn algemeenheid verantwoord is een beurs te bezoeken, of deel te nemen aan een beurs met bezoekers uit verschillende regio’s en landen, zal iedere ondernemer volgens de Raad zelf moeten afwegen, zowel voor zijn of haar eigen gezondheid als voor de gezondheid van de medewerkers.

  De Raad wijst erop dat het van belang is om de ontwikkelingen rondom corona in binnen- en buitenland goed in de gaten te houden. De situatie en maatregelen kunnen immers snel veranderen.

  De Raad voor de Boomkwekerij is een samenwerkingsverband van LTO Vakgroep Bomen, Vaste Planten en Zomerbloemen en handelsbond Anthos.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties