RFH: ’Milieuregistratie en milieucertificering stimuleren, niet verplichten’

Royal FloraHolland (RFH) kiest voor een vernieuwde aanpak voor digitale milieuregistratie en milieucertificering. De nieuwe aanpak is gericht op stimuleren door kwekers te begeleiden en deelname makkelijker te maken in plaats van te werken met sancties in de vorm van boetes en tijdelijke uitsluiting van de marktplaats.

De directie van Royal FloraHolland heeft dit besluit genomen mede op basis van een advies van de Ledenraad. CEO Steven van Schilfgaarde licht toe: “Digitale milieuregistratie en milieucertificering blijft een belangrijke eerste stap om onze sector verder te verduurzamen en toekomstbestendig te houden. Alleen via deze weg kunnen we transparant zijn naar de markt over het productieproces van onze bloemen en planten, zodat we iedereen kunnen laten zien hoe onze prachtige producten zijn gekweekt. Met onze vernieuwde aanpak maken we een doorstart na een intensieve periode en laten we sancties voorlopig achterwege. Met volle overtuiging en nieuwe energie gaan we aan de slag met het stimuleren van digitale milieuregistratie en milieucertificering, om de gezamenlijke duurzaamheidsambitie van de coöperatie te realiseren.”

Aanpak op maat

Komende periode maakt Royal FloraHolland gebruik van de kennis en kunde van groepen kwekers (zogeheten FloraHolland Product Commissies, of FPC’s) om samen te verkennen hoe een forse toename gerealiseerd kan worden van het aantal aanvoerders dat digitale milieuregistratie voert en een milieucertificaat heeft. Het Team Duurzame Ontwikkeling en het Begeleidingsteam Milieuregistratie en Milieucertificering  gaan samen met de FPC’s, handelsbedrijven en andere partners, per FPC een plan van aanpak opstellen en implementeren. Kortom, Royal FloraHolland ontwikkelt een aanpak op maat, want elke groep kwekers heeft te maken met specifieke omstandigheden en daar kunnen we met deze aanpak veel meer rekening mee houden. 

Commitment van de handel

Royal FloraHolland blijft zich inspannen om tot een zeer breed uitgesproken commitment van de handel te komen, en dit ook concreet en meetbaar te maken. We spreken dan over de bereidheid van de handel om alleen gecertificeerde bloemen en planten te kopen. Dit is een belangrijke voorwaarde voor kwekers om in actie te komen. 

guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
ali azam
ali azam
2 jaren geleden

kwekers denk deze maand goed na of je lid moet blijven van deze club, je hebt geen stemrecht meer en de ledenlening bestaat ook niet meer, en wat denk je dat het na 2022 nog steeds gestimuleerd wordt of rammen ze het er dan gewoon doorheen en heb je geen enkele keuze meer bij deze monopolist. Wordt gewoon aanvoerder en ontdoe je van de idiote plichten van deze cooperatie, en geniet weer van de vrijheid om te handelen, voordeel is ook dat je zonder extra boetes mee kan doen aan de nieuwe initiatieven die aan het ontstaan zijn. zet je lidmaatschap om naar een aanvoerderschap voor 30-9-2021 http://www.vanlidnaaraanvoerder.nl