Rijnsburgse bloemenhandelaren herontwikkelen deel terrein FloraHolland

Royal FloraHolland verkoopt een deel van het veilingterrein in Rijnsburg aan handelsbedrijven L&M groep. en Dingeman Hoek groep. Deze bedrijven ontwikkelen op de aangekochte grond nieuwbouw om hun snelgroeiende bedrijfsactiviteiten te kunnen faciliteren.

,,We zien dat de handel in bloemen en planten toeneemt en dat onze klanten meer ruimte nodig hebben. Om hierin te kunnen voorzien, stelt Royal FloraHolland in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg gronden beschikbaar voor herontwikkeling,” aldus Pieter Foekens, manager vastgoed en verhuur Royal FloraHolland.

L&M Groep
De L&M Groep is één van de grotere spelers in de internationale bloemenbranche. ,,Met zo’n 600 miljoen verhandelde tulpen per jaar en een constante groei is de nieuwbouw een absolute must’’, aldus Jan Willem Leeuwenburg. ,,We groeien flink en willen met onze verschillende bedrijven klanten geheel ontzorgen. We kunnen voor onze klanten het gehele pakket bieden van inkoop tot een kant-en-klaar product. Met de nieuwbouw kunnen we ons werk nog beter en efficiënter organiseren en is een verantwoorde groei van het bedrijf mogelijk.’’

Dingeman Hoek Groep
Dingeman Hoek Groep bestaat uit diverse ondernemingen die alle schakels binnen de keten faciliteren. Het bedrijf levert een kwaliteitsassortiment bloemen, planten en bloemistenaccessoires. In de toekomst worden complexe en snelle orders vanuit een compleet assortiment steeds belangrijker. Daarom heeft Dingeman Hoek Groep de keuze gemaakt voor een nieuw pand waarbinnen snelheid, logistiek en assortiment de drie belangrijkste pijlers zijn.

Ontwikkeling terrein Rijnsburg
Het veilingterrein Rijnsburg is in volle ontwikkeling. De op 22 juli 2016 geopende directe aansluiting op de A44 leidt tot een flinke verbetering van de bereikbaarheid van de 180 handelsbedrijven op het terrein van FloraHolland, aldus de veiling. De leefbaarheid en verkeersveiligheid in de omliggende woonwijken verbetert aanzienlijk door de nieuwe aansluiting.

Vanwege de sterke vraag naar gronden start FloraHolland een vooronderzoek naar de mogelijkheden voor herontwikkeling aan de noordzijde van het terrein in Rijnsburg. Het gaat dat om de uitbreiding van FloraPark I met bouwrijpe kavels.