Royal FloraHolland verhoogt kwaliteitscontrole

  Royal FloraHolland gaat intensiever controleren op partijen die voor de klok worden aangevoerd. De betrouwbaarheid van de aanvoerinformatie moet omhoog.

  Royal FloraHolland heeft een nieuw Controle & Begeleidingsteam aangesteld dat de aanvoer in Aalsmeer, Naaldwijk en Rijnsburg controleert. Het team pikt er bepaalde productgroepen uit, maar controleert ook op basis van signalen van veilingmeesters, productcommissies of in samenwerking met Naktuinbouw/Voedsel- en warenautoriteit. Daarnaast worden producten gecontroleerd van aanvoerders die een dag eerder een reclamatie hadden. Dit gebeurt als de reclamatie uit minimaal drie eenheden bestond.

  Heffing
  Wanneer het Controle & Begeleidingsteam een afwijking constateert, ontvangt de aanvoerder een heffing van €30. Bij een correctie van A1- naar A2-kwaliteit worden planten in de A2-veilgroep geveild. Bij een correctie van A1 naar B wordt de partij niet geveild.
  Een andere maatregel om de informatie op de klok te verbeteren, is een partij zonder representatieve productfoto als laatste te veilen. Deze uitrol is 17 november gestart en wordt in januari 2017 afgerond.

  Bron: Cindy van der Zwet, Vakblad voor de Bloemisterij | foto: FloraHolland