Royal FloraHolland voltooit zonnedak van ruim 25.000 panelen

  Royal FloraHolland heeft een groot, nieuw zonnedak van 12.000 panelen in gebruik genomen op haar locatie in Aalsmeer. In totaal liggen nu meer dan 25.000 zonnepanelen op de daken van de veiling, verspreid over locaties in Aalsmeer, Rijnsburg en Eelde.

  De ruim 25.000 zonnepanelen bij Royal FloraHolland wekken samen zo’n 7,5 GWh/jaar op. Dat is te vergelijken met het jaarverbruik elektra van circa 2.700 huishoudens.

  Het dak op locatie Naaldwijk is niet geschikt voor zonnepanelen. In Naaldwijk zet de veiling in op geothermie.

  De panelen op het dak van Royal FloraHolland in Eelde. De veiling heeft alle ruim 25.000 zonnepanelen op haar drie locaties neergelegd in samenwerking met Vattenfall.

  C02 uitstoot verminderd met 79%

  Friso Sijbertsma, Manager Assetmanagement, Royal FloraHolland: „Wij hebben als ambitie om CO2 neutraal energieverbruik te realiseren op onze locaties. Dit doen we niet alleen via zonnepanelen, maar ook met geothermie op onze locatie in Naaldwijk en sinds 2020 ook de inkoop van 100% groene, gecertificeerde stroom. Door de combinatie van deze maatregelen en technieken, hebben we onze CO2 uitstoot in 2020 teruggedrongen met 79% ten op zichtte van 2019. Dat is een resultaat waar we trots op zijn. We blijven onderzoeken hoe we onze CO2-voetafdruk verder kunnen terugdringen.”

  In totaal liggen er exact 25.489 zonnepanelen op de daken van de veiling (zie tabel), verspreid over locaties in Aalsmeer, Rijnsburg en Eelde. De projecten Aalsmeer Centrum en Rijnsburg fase 1 zijn dit jaar opgeleverd.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties