Vakblad voor de Bloemisterij Corona Samenwerken kan intensiever, maar geheel anders hoeft niet

Samenwerken kan intensiever, maar geheel anders hoeft niet

0

De definitieve integratie van de belangenorganisatie voor telersorganisaties en handel in groenten en fruit is sinds begin september een feit. Volgt de sierteelt? Immers, tijdens de huidige pandemie is met de instelling van de crisisorganisatie Tuinbouw de samenwerking tussen ketenpartijen in de tuinbouw waaronder de sierteelt intensiever dan ooit.

Een volledig gemeenschappelijke belangenbehartiging tussen alle ketenschakels in de sierteelt ligt niet snel voor de hand. Zeg echter nooit nooit. Vijf jaar geleden toen de gesprekken begonnen, hielden telersorganisaties en handel in groenten en fruit een integratie ook niet voor mogelijk. Intensievere samenwerking lijkt eerder in het verschiet te liggen. De tijd lijkt rijp dat het een keer niet bij woorden en wensen blijft.

Lees nu in de Bloemisterij of via deze link in het digitale magazine hoe ’captains of industry’ in de sierteeltketen hierover denken.

Peter van Leth
Peter van Leth is vakredacteur politiek en economie bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Verdere aandachtsgebieden zijn personeelsbeleid, gewasbescherming, veredeling, groene, perk- en kuipplanten.

Reageer op dit artikel

avatar