Samenwerkende beurzen bewaren eigen identiteit

In de samenwerking tussen Plantarium en Groen-Direkt gaat elk zich op basis van de eigen identiteit verder profileren.

Beide beurzen houden aan hun bestaande waarden vast, laten ze in een persmededeling weten. Plantarium zal zich profileren als dé relatie- en innovatiebeurs voor de internationale boomkwekerij. Groen-Direkt focust op het profileren als dé handelsbeurs in boomkwekerij-artikelen.

De bestaande formules blijven dus ongewijzigd, maar worden letterlijk aan elkaar gekoppeld, aldus de beurzen. Er komt bijvoorbeeld een vaste verbinding tussen de hallen 1 en 2 voor Plantarium en hal 3 van Groen-Direkt.

De formule waarbij beide beurzen elkaar versterken is het resultaat van gesprekken die de afgelopen weken zijn gevoerd over het invullen van het voornemen om te gaan samenwerken. Het doel van de samenwerking is meer mensen te trekken die langer op de beurzen aanwezig zijn.

Overzichtelijk voor deelnemers
Voor wie zich wil presenteren op de beurzen ontstaat volgens de beurzen ook een helder profiel:

• Voor de kweker die anoniem wil deelnemen is inzenden van producten voor de Groen-Direkt karren- en lagenbeurs een goede optie.
• Een kweker die zijn product zelf wil promoten aan de vakhandel staat op het Product Promotie Plein van Groen-Direkt.
• Een kweker/handelaar/toeleverancier die het echt gaat om promotie van het bedrijf, een range van producten, concepten of diensten neemt deel aan Plantarium.

Bron: De Boomkwekerij