Samenwerking Greenport Aalsmeer en Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam

Greenport Aalsmeer en Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam gaan samenwerken om werkgevers in de regio Aalsmeer te helpen zoeken naar personeel.

Op 11 september ondertekenden de Aalsmeerse wethouder Ad Verburg daartoe namens Greenport Aalsmeer en directeur Hans Mulder van het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam (WSP) een convenant.

WSP is een samenwerkingsverband van UWV WERKbedrijf, Pantar, AM-groep en de gemeenten Uithoorn, De Ronde Venen, Ouder-Amstel, Haarlemmermeer, Diemen, Amsterdam, Amstelveen en Aalsmeer. Werkgevers die op zoek zijn naar gekwalificeerde medewerkers (in dienst of gedetacheerd) of naar medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt, kunnen bij WSP terecht. Ze kunnen hun vacature melden. Het WSP gaat dan kosteloos op zoek naar een geschikte kandidaat.

’Logische stap’
De samenwerking tussen Greenport Aalsmeer en WSP is volgens Verburg een logische stap. „Het Werkgeversservicepunt Groot-Amsterdam heeft mensen in zijn bestand die op zoek zijn naar werk. En de tuinbouwsector heeft goed gekwalificeerde mensen nodig. Via deze samenwerking kunnen we vraag naar en aanbod van personeel dichter bij elkaar brengen.”