Samenwerking HAS Hogeschool en Veiling Rhein-Maas

Met de ondertekening van een Partnership hebben HAS Hogeschool in Limburg en Veiling Rhein-Maas uit Straelen-Herongen (D) hun samenwerking voor de komende jaren bekrachtigd.

Als partner van dit onderwijsinstituut gaat Veiling Rhein-Maas zich actief inzetten om studenten van de hogeschool kennis te laten maken met de sierteeltsector in zijn algemeenheid en met de wereld van de bloemen- en plantenveiling in het bijzonder.

HAS Hogeschool is dit partnership met verschillende bedrijven in de regio aangegaan om kennis en kunde te kunnen delen en studenten de mogelijkheid te bieden deze in de praktijk toe te passen. Met de nieuwe opleiding International Farm Management richt de hogeschool zich ook op de internationale markt.

Het Partnership met de HAS Hogeschool past binnen de doelstelling van Veiling Rhein-Maas in Straelen-Herongen. „De flexibiliteit van ons bedrijf waarin veel processen samenkomen en waar het vermarkten van producten en de logistieke processen centraal staan, maakt ons tot een goede partner voor de studenten van de hogeschool. Door studenten met ons bedrijf in contact te brengen door middel van stages, opdrachten, excursies, gastlessen of anderszins, proberen we studenten al tijdens hun studie enthousiast te maken om later in de sierteeltsector of in ons boeiende bedrijf aan de slag te gaan. Een dergelijk Partnership vergemakkelijkt de doorstroming direct na de studie”, aldus Ruud Knorr, directeur van Veiling Rhein-Maas.

En Knorr zegt verder: „Vanwege ontwikkelingen in onze sector en personele ontwikkelingen binnen ons bedrijf zullen we toekomstig steeds vaker breed en goed opgeleide studenten, waaronder hbo-ers, nodig hebben. Er wordt met meerdere opleidingsinstituten in de Euregio samengewerkt, waarbij het Partnership met HAS Hogeschool een belangrijke plaats inneemt doordat het zo veelzijdig is ingericht.”