Scherminstallateur Leen Huisman failliet

Scherminstallateur Leen Huisman uit Maasdijk is eind vorige week failliet verklaard. Directeur Ruud Vlottes ziet als oorzaak de tegenvallende markt in het vierde kwartaal van 2013. Verder waren er faillissementen van klanten, waardoor rekeningen open bleven staan.

„Ook het buitenland ging moeizaam”, vertelt Vlottes, „maar dat ging de laatste tijd wel beter, vooral op de Engelse markt. Er zitten nog een paar opdrachten uit het buitenland in de portefeuille.”
Een andere reden was de dure huisvesting. In 2008 is er veel geïnvesteerd in een nieuw pand. „Eigenlijk was onze huisvesting te groot.”
Er zijn nog een tiental projecten die in de steigers staan. Er wordt overlegd met de curator of deze kunnen worden afgerond. Eind deze week zal hier meer over bekend zijn.
Leen Huisman is met diverse partijen in onderhandeling over een doorstart. Ondertussen blijven de servicemonteurs aan het werk. „We doen wat we kunnen”, aldus Vlottes. Er werken 40 vaste medewerkers en 20 losse krachten bij het bedrijf.
Voor zusterbedrijf Logiqs Agro heeft het faillissement vooralsnog geen gevolgen, zegt directeur Gert-Jan van Staalduinen. Wel moeten er andere huurders voor het pand worden gevonden als een doorstart van Leen Huisman niet mogelijk is.