Vakblad voor de Bloemisterij Schoneveld Breeding International Grower of the Year 2014

Schoneveld Breeding International Grower of the Year 2014

0

Schoneveld Breeding uit Twello is gekozen tot International Grower of The Year. Het bedrijf mocht de trofee, een gouden roos, in China in ontvangst nemen.

Aan de verkiezing International Grower of The Year doen de 25 landen van de AIPH, de International Association of Horticultural Producers, mee. Deze organisatie verzorgt internationale marketingactiviteiten, maakt afspraken rondom kwekersrecht en coördineert internationale exposities, zoals de Floriade en andere tuinbouwexpositie.

Dit jaar is de prijs bekend gemaakt in Qingdao (China) op het jaarcongres van de AIPH. De Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs vaardigt ieder jaar de in hun ogen beste Nederlandse sierteeltkandidaat uit naar de verkiezing.

Glansrijke overwinning
Schoneveld Breeding drong met bedrijven uit Canada, China en Denemarken door tot de laatste vier. Het bedrijf uit Twello won de competitie glansrijk: de hoogste beoordeling op alle criteria. De internationale jury roemde Schoneveld om de wijze waarop het vermeerderingsbedrijf de keten verbindt, de wijze waarop ze inspeelt op de vraag van de markt, de keuze van nicheproducten primula en cyclaam in een hoog competatieve markt en het uitstekende researchprogramma waarbij vooral ingezet wordt op duurzame teelt.

Het bedrijf Fujian Liancheng Orchid Corp, won de zilveren roos. Zij produceren in China op 80 ha jaarlijks 11 miljoen orchideeën. Vorig jaar won Sion Orchids uit De Lier de zilveren Roos.

Directeur/eigenaar Peter van de Pol toont de gouden roos die hoort bij de titel International Grower of the Year.