Siergrassen verschillend vermarkt en gepromoot

Allure Tuinplanten greep Plantarium aan om een nieuw concept te lanceren voor haar siergrassen. Het bedrijf is gaan specialiseren 2-liter potten. Concullega blijft zijn soorten aanbieden in potmaat 10,5 tot 30 cm.

Allure Tuinplanten heeft een nieuwe naam voor het siergrassenassortiment: Easygrasses. De naam en uitstraling is aansprekend voor de consument en draagt bij aan de herkenbaarheid van de siergrassen in het tuinplantenschap, aldus verkoper HendrikJan Blom. Vooral de gezichten op de labels blijken eyecatchers te zijn, blijkt uit marktonderzoek dat Allure Tuinplanten heeft laten uitvoeren voorafgaande aan de nieuwe naam. Er zijn vier gezichten corresponderend met de vier kleurgroepen die het bedrijf altijd heeft gevoerd: geel, rood, groen en blauwgrijs.

Allure Tuinplanten biedt een groot aanbod grassen aan, waaronder: Festuca glauca Intense Blue, Stipa, diverse Carex-soorten, Uncinia, Miscanthus, Pennisetum en Molinea. Vanaf 1 januari 2018 wordt de totale productlijn aangeboden met vernieuwde naam en uitstraling.

Zwembad

Op beurzen prijst Amigra in haar stand nooit nieuwe siergrassen aan. Dat wil niet zeggen dat het bedrijf haar assortiment niet vernieuwd. „Regelmatig zelfs. Noviteiten gunnen we echter in eerste instantie aan onze vaste klanten alvorens ze breed te presenteren”, licht Erik van der Voort toe. Ondanks vernieuwing blijft het opvallend blauwe siergras Festuca glauca ‘Intense Blue’ de topper in het assortiment.

Het bedrijf wil op beurzen eerder de aandacht trekken met bijzondere stands, zoals dit jaar via een ’zeer blauw zwembad’.

guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties