Sierteelt doet mee aan Gay Pride

De Nederlandse sierteelt doet aan Gay Pride mee met een bloemenboot onder de noemer ‘Share your love with flowers’. Op 1 augustus 2015 vindt de 20e editie van Gay Pride in Amsterdam plaats.

Voor het initiatief hebben meerdere partijen de handen ineengeslagen. FloraHolland, LM Flower Fashion, Mirakuleus, Sion, Westland Marketing en vele anderen partijen zetten zich belangeloos in om de veelzijdigheid van de Nederlandse tuinbouw zichtbaar te maken op de botenparade van Gay Pride.

De Gay Pride vraagt jaarlijks aandacht voor de tolerantie, acceptatie en gelijkheid van Lesbo’s, Homo’s, Bi’s en Transgenders (LHBT). Het overkoepelende thema van dit jaar is SHARE; het tonen van de Nederlandse diversiteit aan de wereld. Onder het motto: Share Love, Love Differences roept de Amsterdam Gay Pride iedereen op om deze visie te delen.

Deelnemende partijen uit de sierteelt zijn het als een mooie kans om een ‘statement’ te maken namens de gehele sierteeltsector, die de gay community een warm hart toedraagt.

De Nederlandse Sierteelt start een campagne waarbij liefde gedeeld wordt door middel van bloemen. De #shareyourlovewithflowers is het overkoepelende thema waar meerdere acties aan verbonden worden: het uitdelen van bloemen door de redactie van het magazine van Wendy van Dijk, het plaatsen van een groot bloemenhart in de stad, een ‘launch’ in het Amstel Hotel waarbij het startsein wordt gegeven voor de campagne, met als afsluiter de bloemenboot op de Canal Parade.