Snijbloementribune F in Aalsmeer gesloten

De klanten van tribune F in marktplaats Aalsmeer van FloraHolland zijn verhuisd naar tribune E. Zij kunnen vanaf deze tribune inkopen op alle snijbloemenklokken in Aalsmeer.

Gelijktijdig met deze verhuizing heeft FloraHolland alle softwaresystemen vernieuwd en zijn de stoelhoezen in tribune E vervangen.

„Het aantal fysieke tribunekopers is de laatste jaren fors teruggelopen. Centraliseren naar één tribune is een verdere stap naar een efficiënter en toekomstbestendiger inkoopproces. De nieuwe inkoopwerkplek in tribune E kan toekomstige ontwikkelingen faciliteren. De veilsoftware is stabieler met minder kans op verstoringen en is goedkoper in onderhoud. Klanten kunnen daarnaast nu ook vanaf tribune E inkopen op de tien snijbloemenklokken”, luidt de uitleg van de veiling.

Hoe het veilproces er op de lange termijn uit moet zien, volgt uit de realisatie van de strategie FloraHolland 2020 binnen het programma Het Nieuwe Veilen. Volgens de veiling is het echter ook nu al noodzakelijk om verbeteringen door te voeren. Het samenvoegen van tribunes E en F is één van die verbeteringen.