Sogetsu Ikebana Art en winterkleuren in Flower Art Museum

  In het Flower Art Museum in Aalsmeer zijn van 19 januari tot en met 7 april nieuwe tentoonstellingen te zien. Sogetsu ikebana kunst en werk dat past bij het winterseizoen spelen dit keer de hoofdrol. De ambassadeur van Japan en zijn vrouw verrichten de opening.

  In de tentoonstelling ‘Shapes of Nature’ gaat het om kunst die is gebaseerd op vormen uit en verbinding met de natuur. De presentatie van Sogetsu Ikebana Art bestaat uit vijf grote installaties waarin de natuur centraal staat. Deze kunststroming laat zien hoe aan de natuur, op abstracte wijze en in harmonie met het materiaal, vorm wordt gegeven. Ikebana-kunstenaars Ingrid Coffeng, Nicole Kruimel, Henriëtte Schalk en Anne-Riet Vugts creëren nieuwe vormen vanuit de specifieke eigenschappen van het materiaal en brengen zo hun creatieve ideeën tot expressie. De kunstenaars behoren allen tot de Sogetsu Branch Nederland.

  Sogetsu Ikebana kunst.

  Naast de installaties zijn schilderijen te zien van Joyce van Dongen (Oosterhout, 1979). Haar werk wordt sterk beïnvloed door bizarre vormen uit de natuur. In haar serie ‘Forgotten Forest’ schilderde zij oerbossen in een nevelige waas, gecombineerd met borduurwerk van fossielen. Als vervolg hierop maakte zij de serie ‘Waining Woods’, waarin zij onderzocht hoe spanning opgebouwd kan worden wanneer delen van het schilderij ‘leeg’ worden gelaten. Het resultaat is zowel vervreemdend als herkenbaar; een viering van de natuur met zijn vele vormen en tevens een waarschuwing voor de kwetsbaarheid van de wereld waarin we leven.

  Serie Forgotten Forest van Joyce van Dongen.

  Colours of Winter

  De tentoonstelling ‘Colours of Winter’ toont hoe kunst en mode een nieuwe dimensie geven aan de verbeelding van het winterseizoen. De winter is al lang niet meer het seizoen van saaie kleuren. Dat bewijzen de kunstuitingen in ‘Colours of Winter’: bevroren bloemen, kosmische sculpturen, kleurrijke mantels, betoverende details en stemmige foto’s met sprankjes hoop. Er is werk te zien van En Eg, Annet Eikelboom, Pim Velthuizen, Marijke van Welzen en Ems Willems.

  Verder toont het museum vrij werk van diverse kunstenaars, onder wie Anneke Bosch, AlexP en Zhou le Sheng. In het Tropisme Lab is fotografie te zien van de Tropism Art & Science Foundation.

  Bron en foto’s: Flower Art Museum

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties