Stimuleringsprijs digitaal zakendoen voor FleuraMetz

Plantform heeft handelaar FleuraMetz een stimuleringsprijs digitaal zakendoen toegekend. „FleuraMetz groeit hard, maar als jullie meer inzetten op digitaal zaken doen, kunnen jullie nog harder groeien”, zei Plantform-voorzitter Jos ten Have in Boskoop donderdag 22 januari tijdens de Floricode relatiedag.

Om het digitaal zakendoen te bevorderen reikt Plantform jaarlijks een prijs uit aan een partij die hiertoe in de ogen van de kwekersorganisiatie moet worden gestimuleerd. Voorheen ging de stimuleringsprijs altijd naar een kweker, maar dit keer voor het eerst naar een koper. Plantform-kwekers kozen hierbij voor bloemen- en plantenhandelaar FleuraMetz.

’Prijs
„Ik heb wel even getwijfeld of ik deze ’prijs’ in ontvangst wilde nemen”, zei Ard Wubben namens FleuraMetz. „We doen planten er ’een beetje bij’ en hebben een aantal andere projecten die meer prioriteit verdienden, zoals onze webshop. Maar vanaf nu gaan we tijd vrijmaken voor een betere digitalisering van onze handel. Volgend jaar sta ik hier dan ook niet meer”, aldus Wubben.

Volgens kamerplantenkweker en Plantform-voorzitterTen Have groeit de plantenomzet van FleuraMetz hard. „Maar als jullie inzetten op meer digitaal handelen kunnen jullie nog harden groeien”, hield de Plantform-voorzitter de koper voor.

Ten Have constateert dat in de relatie tussen kopers en kwekers veel werk van kopers naar kwekers verschuift. Daarnaast worden orders kleiner en complexer. „Als we niet volop inzetten op digitaal zakendoen, lopen we op de kwekerij vast”, aldus de voorzitter van de kwekersorganisatie.

Bron: De Boomkwekerij