Strengere eisen imidaclopridhoudende middelen

Admire, Gaucho Tuinbouw, Kohinor 700 WG en Wopro Imidacloprid 70 WG blijven toegestaan in de glastuinbouw wanneer bij lozen 99,5% van de werkzame stof imidacloprid uit afvalwaterstromen wordt gezuiverd. Deze verscherpte eis geldt vanaf 25 november 2015.

Filterspoelwater, drainwater bij substraatteelten en drainagewater bij grondgebonden teelten mogen dus niet ongezuiverd worden geloosd op het oppervlaktewater en ook niet op het riool. Op de bedrijven moet een zuiveringsvoorziening staan bestaande uit één van onderstaande (combinaties van) technieken of een door bevoegd gezag gelijkwaardig verklaarde techniek.

• H2O2 + MDUV + actief koolfilter of
• H2O2 + LDUV + actief koolfilter of
• Ozon + actief koolfilter

De zuiveringsvoorziening moet tenminste eenmaal per jaar op de goede werking gecontroleerd en onderhouden worden door een deskundige op het gebied van zuiveringsvoorzieningen. Een bewijs van de controle en het onderhoud is binnen de inrichting aanwezig en op aanvraag direct te tonen.

Verder geldt dat de verkoop van imidaclopridhoudende middelen gebeurt volgens het regime van gecontroleerde distributie van de Stichting CDG.

Lees aanstaande vrijdag reactie in Vakblad voor de Bloemisterij