Studenten gaan Chinese markt verkennen

Een groep van 13 studenten HBO Tuinbouw en Agribusiness gaat dit najaar voor Nederlandse bedrijven de Chinese markt verkennen. Daarvoor zoeken ze geïnteresseerde bedrijven die het onderzoek willen sponsoren.

De Europese markt voor tuinbouwproducten is vrijwel verzadigd. China daarentegen staat in de top-5 van groeiende exportmarkten wereldwijd. Daar liggen dus kansen voor Nederlandse bedrijven, verwachten de studenten van Hogeschool InHolland Delft. 


In hun eigen stichting Green China werken ze samen met Shanghai Normal University om de Nederlandse en Chinese markt te verkennen en informatie te delen. Ze zullen zich richten op markt-, product-, teelt- en ketenontwikkeling. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om aandacht te besteden aan specifieke vragen op dit gebied. 


Het onderzoek loopt van september tot en met november 2016. In deze periode zal ook een studiereis van twee weken naar Shanghai plaatsvinden. 


Om meer bekendheid te verkrijgen staan de studenten op de GreenTech in de RAI.
Bedrijven met interesse kunnen contact opnemen via info@greenchina.nl of via de Facebookpagina van de stichting Green China. Hier staat ook informatie over eerdere reizen en activiteiten van de studenten.