Studiedag over kansen voor bio-energie

Ondanks alle negatieve geluiden over bio-energie zijn er nog altijd projecten die rond te rekenen zijn. Dit wordt toegelicht op de bijeenkomst van de studiegroep Bio-energie op woensdag 21 mei, waarin ondernemers hun ervaringen uitwisselen.

Het thema van de bijeenkomst is: ’Positieve business case door maximale warmtebenutting vergister en houtketel’.
Tijdens deze studiedag vertelt akkerbouwer Jan Peters over zijn 1 MWe vergister-wkk met warmtelevering aan naburige glastuinbouwbedrijven. Later op de dag geeft hij een rondleiding op het bedrijf en vertelt hij over de verschillende technieken, knelpunten en kansen voor de glastuinbouw.
Snij- en bolbloementeler Nico Karsten, mede eigenaar van een covergister-wkk met lokaal warmtenet, houdt een verhaal over samenwerkingsverbanden en het optimaliseren van de installatie.
Jarno Baas, eigenaar van Tuinplantenkwekerij A.Baas uit Ens (25 ha) deelt zijn ervaringen met de aanschaf, implementatie en exploitatie van een rookgascondensor.

De bijeenkomst begint op 21 mei om 12.00 uur bij Peters Biogas, Oosterringweg 39, 8315 PS in Luttelgeest.
De Studiegroep wordt, vanuit het ‘programma Kas als Energiebron’, georganiseerd door Energy Matters in samenwerking met tuinders, in opdracht van Productschap Tuinbouw, LTO Glaskracht Nederland en het Ministerie van Economische Zaken. De doelgroep bestaat uit tuinders met een bio-energie-installatie zoals een houtketel of (co-)vergister en tuinders die duurzame energie afnemen of daarin interesse hebben. De bijeenkomst is gratis, maar vooraf aanmelden is nodig bij sander.peeters@energymatters.nl.