Syngenta waardeert Chinees overnamebod

Het Chinese chemiebedrijf ChemChina heeft een overnamebod van € 40 miljard uitgebracht op Syngenta. De Zwitserse producent van gewasbeschermingsmiddelen en zaden reageert daar positief op.

Het bestuur van Syngenta heeft aangegeven de deal te steunen. De verwachting is dat een en ander voor het eind van het jaar wordt afgerond. Het bestuur legt het bod voor aan de aandeelhouders. De bedoeling is dat het huidige management van Syngenta aanblijft na de overname.

Het bedrijf is al enige tijd verwikkeld in verkoop- en verzelfstandigingszaken. Zo lukte het augustus 2015 zaadbedrijf Monsanto niet het bedrijf voor € 40,6 miljard in te lijven.

Verkoop zaadbedrijven gaat niet door
Syngenta maakte vandaag ook bekend af te zien van de verkoop van haar bloemen- en groentezaadbedrijven. Volgens Toon Musschoot, Head Corporate Affairs Benelux, komen deze zaadactiviteiten het best tot hun recht als aparte bedrijfsonderdelen binnen de reeds bestaande vestigingen van Syngenta. Het bedrijf komt dus terug op haar voornemen om zich meer te concentreren op haar gewasbeschermingsmiddelentak.