Techniekafdelingen Arend-Sosef naar Tebarint

  De activiteiten elektrotechniek, watertechniek en automatisering van Arend-Sosef (A-S) worden voortgezet door het bedrijf Tebarint. Uitvalsbasis van de dertig medewerkers is de oude vestiging van A-S in Honselersdijk.

  Het bedrijf Enthoven Techniek nam het initiatief tot de doorstart omdat ze zag dat de 3.000 tuinbouwklanten van Arend-Sosef moeilijk snel en goed bediend konden worden. Directeur Ronald Begelinger van Enthoven Techniek spreekt van een soort vacuüm dat in de markt ontstond toen door het faillissement van Arend-Sosef op 18 februari j.l. ineens zo’n honderd techneuten, dossiers, tekeningen en klantkennis wegvielen. Enkele medewerkers wilden wel door. Begelinger bracht investeerders bijeen en op woensdag 12 maart gaf de curator groen licht voor een doorstart van de activiteiten van Arend-Sosef in techniek en service. Dat gaat gebeuren in afgeslankte vorm en als zelfstandig bedrijf onder de naam Tebarint.

  Bekende gezichten

  Bij Tebarint gaan dertig mensen werken. Ze zijn allen afkomstig van de techniek- en serviceafdelingen van Arend-Sosef. Het managementteam onder aanvoering van een directeur wordt later bekendgemaakt. Tebarint gaat zich richten op installaties in elektrotechniek, watertechniek en automatisering. Voor het werk aan apparatuur van Priva, zal in eerste instantie gebruik gemaakt worden van het dealerschap dat Enthoven Techniek heeft met Priva.

  Uitvalsbasis is Honselersdijk

  Tebarint zal zowel in Nederland als in het buitenland klanten bedienen. Het huidige pand van Arend-Sosef aan de Stationsweg in Honselersdijk blijft vooralsnog de uitvalsbasis voor de dertig medewerkers. De naam Tebarint is bekend in de markt. Het was de naam van de exporttak van Van der Arend Tuinbouwtechniek, de partner waarmee Nic. Sosef begin 2012 fuseerde tot het bedrijf Arend-Sosef.

  Bron: Vakblad voor de Bloemisterij