Vakblad voor de Bloemisterij Ondernemen ’Tegen criminelen kun je maar één keer nee zeggen’

’Tegen criminelen kun je maar één keer nee zeggen’

0

Boeren moeten oppassen voor criminelen die het gemunt hebben op leegstaande schuren, waarschuwden LTO Noord en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) vorige week. Ook tuinders kunnen hiermee te maken krijgen, weet Paul van der Weiden, adviseur bij het CCV. „Als je je eenmaal inlaat met criminelen, is er geen weg terug.”

Van der Weiden kent de verhalen uit de eerste hand. Ondernemers die nietsvermoedend hun schuur verhuren, en bedreigd worden als ze merken dat ze met drugscriminelen in zee zijn gegaan. Het doet denken aan de tv-serie Penoza, waarin hoofdpersoon Carmen van Walraven niet meer wegkomt uit de onderwereld. „Hoewel dit fictie is, is hier goed gekeken naar de realiteit.”

De adviseur raadt aan om meldingen van criminaliteit in de buurt altijd anoniem te doen. „Als je het meldt bij de politie, dan komen je gegevens in het proces-verbaal te staan, en bestaat de kans dat jouw naam bij de verdachten terecht komt. Dat wil je niet. Daarom is het beter om het anoniem te melden. Je kunt wel overleg hebben met de wijkagent, en daarna een anonieme melding doen.”

Het hele interview is te lezen in de digitale uitgave van Bloemisterij.

 

Joef Sleegers
Joef Sleegers werkt sinds 2006 bij het Vakblad voor de Bloemisterij. Hij schrijft graag over innovatie en nieuwe technieken, en voelt zich thuis in een sector die ’verantwoord ondernemen’ serieus neemt.

Reageer op dit artikel

avatar