Tijdelijk geen warmtelevering door Trias Westland

  Trias Westland kan in ieder geval een aantal weken geen aardwarmte leveren aan haar klanten. Een korte periode brand veroorzaakte schade aan het bovengrondse leidingnetwerk.

  De brand ontstond vrijdag 10 september overdag tijdens onderhoudswerkzaamheden. Bij de inbedrijfstelling na afronding daarvan heeft een bovengrondse leiding het begeven. Met als gevolg een uitstroom van water en gas die tot ontbranding is gekomen. Er is gestart met het onderzoeken van de aard en de oorzaak van het incident. Vermoedelijk is een waterslageffect in de leiding de hoofdoorzaak geweest waardoor de leiding het heeft begeven. Met het volledige resultaat van het onderzoek, dat eind week 38 zal zijn afgerond, wordt bepaald hoe de herstelwerkzaamheden,  mogelijk benodigde technische modificaties en/of aanpassing in de procedures worden doorgevoerd.

  Herstelplan

  Het herstelplan zal eerst door de toezichthouder (SodM) worden gecontroleerd. Als de schade is hersteld kan de gehele installatie (of een gedeelte daarvan) na inspectie en goedkeuring van de toezichthouder weer in gebruik worden genomen.

  De warmtelevering zal in ieder geval een aantal weken stil liggen. Na week 38 wordt meer duidelijk over de verwachting wanneer er weer warmte geleverd kan worden. Hierover is Trias Westland in nauw contact met de aangesloten glastuinbouwondernemers. De ondernemers maken nu tijdelijk gebruik van andere warmtebronnen.

  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties